Pitch de podcast: positief en gezond met The Health Code
© Instagram @sarahs_day & @the.healthcode

Pitch de podcast: positief en gezond met The Health Code

Door Lauren Moens
Leestijd: 3 min

Marie Claire gaf jullie al verschillende tips over wat je kan doen in tijden van lockdown. Van home work-outs en leuke documentaires tot een nieuwe taal leren en leren mediteren via Youtube.

Podcasts luisteren kan je gelukkig altijd doen, lockdown of niet; in de auto, tijdens het sporten en zelfs die vervelende huishoudelijke klusjes worden een pak leuker met een podcast op de achtergrond.

In elke ‘Pitch de Podcast’ lichten wij een podcast uit die het beluisteren meer dan waard is. Deze week is het de beurt aan The Health Code.

/

What you hear is what you get

The Health Code wordt gehost door lifestyle- en fitnessvlogger Sarah Stevenson, beter bekend als Sarah’s Day , en haar verloofde Kurt Tilse. Zoals de naam al doet vermoeden, is gezondheid het centrale thema van deze podcast. Maar Kurt en Sarah, Sezzy voor de vrienden, benaderen ‘health‘ wel in de brede zin van het woord. Er passeert dus een breed scala aan onderwerpen de revue: fitness, beauty, relaties, carrière en lifestyle… In de afleveringen van The Health Code onthult het duo al haar geheimen rond  hoe ze productief, gemotiveerd en positief blijven en er zo in slagen hun doelen te behalen en uiteindelijk hun dromen te realiseren. Sinds de komst van hun kleine spruit Fox Ocean is luisteren naar je lichaam hierbij nog belangrijker voor hen geworden.

Op haar instagramaccount @sarahs_day deelt Sarah haar leven en ‘health journey‘, zoals ze het zelf noemt, met ruim 1,1 miljoen volgers. Met @the.healthcode inspireren zij en Kurt nog eens 152 duizend mensen. En via Youtube entertainen ze maar liefst anderhalf miljoen abonnees!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sarah (@sarahs_day) op

/

Deze is voor…

Iedereen die de beste versie van zichzelf wil worden. Of je nu je leven drastisch wil omslaan op gebied van voeding en sport om zo de gezondste versie van jezelf te worden of gewoon een actievere levensstijl nastreeft, met de tips and tricks van Sarah en Kurt is de kans heel groot dat het je lukt. Misschien leefde jij al op een gezonde manier maar heb je gewoon even een duwtje in je rug nodig om die goede gewoontes terug op te pikken? De afleveringen van The Health Code én de video’s van Sarah’s Day geven je de motivatie waar jij naar op zoek bent. Voor fans van een Australisch accent is deze podcast ook een echte aanrader en wiens hart smelt van schattige, kleine kindjes raad ik aan @sarahs_day te volgen of de video’s van dit picture perfect gezinnetje te kijken.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sarah (@sarahs_day) op

/

De moeite waard omdat…

The Health Code heel wat waardevolle informatie brengt zonder dat je precies in een saaie les zit wanneer je naar de podcast luistert. Ze motiveren je super hard en zijn helemaal voor ‘aiming at the stars‘, maar dan wel met de nodige aandacht voor je eigen welzijn.  Sarah en Kurt delen heel wat praktische tips, gezonde gerechten en hardcore workouts op hun sociale media zoals hieronder, waar je zowel als beginneling als als gevorderde mee aan de slag kan. Ook de dynamiek tussen het koppel is heel leuk en ze grappen heel wat af. #couplegoals!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sarah (@sarahs_day) op

/

Wistje-datjes

  • Sarah had vroeger te kampen met zware hormonale acne en in 2017 kreeg ze de diagnose cervicale dysplasie te verwerken. Dit zijn abnormale cellen in de baarmoeder die kankerellen kunnen worden. Aangezien Sarah dit in het hoogste stadium had, wat het voorstadium van kanker is, moest dit geopereerd worden. Daar was ze geen voorstander van en in samenspraak met haar dokter kreeg ze een aantal maanden om haar aandoening op een natuurlijke en holistische manier te genezen. Door het aanpassen van haar voeding, kleine veranderingen in haar lifestyle en met behulp van supplementen zoals vitaminen en anti-oxidanten, is ze erin geslaagd om de cervicale dysplasie zo goed als te genezen, net zoals haar acne.
  • Sarah is een bezige bij. Naast podcasts opnemen en video’s maken is zij ook een echte lady boss. Ze heeft al verschillende producten op de markt gebracht die in lijn liggen met het centrale thema in haar vlogs en podcasts, namelijk gezondheid. Zelfs schreef ze al twee 8-weak fitnessplannen, Sweat it to Shred it en Shred it Reload, en ontwierp ze een bijbehorende timer-app. In samenwerking met White Fox Boutique bracht ze al 2 active wear collecties en een swimwear collectie uit. Samen met VEUX ontwierp Sarah ook al 2 zonnebrilcollecties uit en met La’Bang Body ontwikkelde ze natuurlijke skincareproducten. Body Bloom is dan weer het resultaat van een samenwerking met Tropeaka. Het is een in water oplosbaar poeder voor een mooie huid, gezonde nagels, haar en spijsvertering.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sarah (@sarahs_day) op

  • Met de bosbranden in Australië verkocht Sarah haar ebooks gedurende 3 dagen aan 20% korting. 100% van de opbrengsten, die meer dan 200.000 euro bedroegen, schonk ze aan goede doelen die mee streden tegen de bosbranden.
  • Het koppel kocht recent hun eerste huis samen, dat ze nu volledig zelf aan het renoveren zijn. Op hun Youtube-kanaal Sarah’s Day kan je dat proces volledig volgen in de ‘Renovation Series’.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sarah (@sarahs_day) op

/

Hier te beluisteren

iTunes, Spotify en podcastapps zoals de Podbean App, Podtail en iPhone Podcasts.

Heb jij de podcast-microbe te pakken? Gelukkig bestaan er al heel wat podcasts over heel wat onderwerpen. Ze heb je er bijvoorbeeld die gaan over fashion, beauty of seks. Maar ook voor het tijdens het lopen zijn er heel wat leuke podcasts te vinden. Ziezo, jij bent dus nog lang niet uitgeluisterd!

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Fitness, Health, Lifestyle, Motivatie, Podcast, Sarah's Day, The Healthcode.