Pitch the podcast: ‘Zwijgen is geen optie’
© MondayJr + MC

Pitch the podcast: ‘Zwijgen is geen optie’

Door Enya Torrez
Leestijd: 2 min
Elke week pitchen wij een podcast die volgens ons het beluisteren meer dan waard is. Deze week is het de beurt aan de podcast 'Zwijgen is geen optie'. Met als host het indrukwekkende duo Tom Mahy en Anthony Bosschem.

Verwacht je aan…

Oprechte gesprekken met bewonderenswaardige mesen over de belangrijkste vragen van deze tijd. Samen met hun gasten zoeken Tom en Anthony naar antwoorden op vragen zoals: hoe vrij zijn wij en wat als het niet lukt? Deze podcast werkt met alternatieve stemmen. De oprichters omschrijven het wel eens als “een soort klaslokaal waar je echt interessante dingen kan leren”.

Freek Stevens, Communitymanager van Zwijgen Is Geen Optie vertelt ons: “Als je uitzoomt en over de hele wereld kijkt, zijn er miljoenen kleine experimentjes tegelijk bezig, mensen die met elkaar in gesprek gaan. Ze praten voor het eerst over een thema en gebruiken bepaalde woorden, ze zien dan de reactie op deze woorden bij de gesprekspartner. Die reactie zal invloed hebben op hoe ze de volgende keer over dat thema praten. Wij hopen dat onze gesprekken een voedingsbodem kunnen zijn voor zulke boeiende gesprekken, een plaats waar mensen woorden vinden die ze anders niet tegenkomen, inzichten waar anders eerst duizend experimentjes voor moeten plaatsvinden. Of, onze gesprekken kunnen de aanzet zijn tot nieuwe experimenten.”

/

Deze is voor…

De nieuwsgierige luisteraar die hoopt een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de wereld. “Uiteraard hopen we dat de ideeën van onze gesprekspartners een zo breed mogelijk publiek bereiken. We zien dan ook tussen onze luisteraars een hele brede waaier van mensen, met hele verschillende achtergronden en interessevelden,’ aldus Freek Stevens.

/

Achter de podcast schuilt…

Wanneer Tom en Anthony op één jaar tijd allebei vader worden, beginnen ze de wereld anders te bekijken. De wereld is namelijk niet de plek waar ze willen dat hun dochters in opgroeien. Er zijn zoveel problemen en elke dag wordt er aan onrecht gedaan. Dit beseffen is één ding, maar het begrijpen, is een geheel andere uitdaging. Aan de hand van een podcast besloten de twee kersverse vaders verschillende sprekers uit te nodigen die de problemen begrijpen, maar er zich niet door laten verlammen.

Tom en Anthony kennen elkaar al meer dan 15 jaar en daarin hebben ze altijd gediscussieerd over hoe het met de wereld gaat en hoe het beter zou kunnen gaan. Dat jarenlang samen nadenken nemen ze mee aan tafel.

/

Ontdek de podcast via …

‘Zwijgen is geen optie’ is nu te beluisteren op Google Podcasts, Spotify en Soundcloud.

‘Zwijgen is geen optie’ is een gratis podcast zonder officiële sponsors. Wil jij graag deze podcast helpen ondersteunen dan kan je lid worden van het Mecenaat. Mecenassen betalen een bijdrage naar vermogen en krijgen er heel wat voor terug. Meer informatie vind je op www.zwijgenisgeenoptie.be.

Lees meer over onze favoriete podcasts op: Pitch The Podcast: Ken de feiten zonder Google, zonder social media, ‘Zonder Zever’.

Tags: Belgisch, Podcast.