Pitch the podcast: Generation XIII
© Anne Van Aerschot

Pitch the podcast: Generation XIII

Door Enya Torrez
Leestijd: 1 min

Elke week pitchen wij een podcast die volgens ons het beluisteren meer dan waard is. Deze week is het de beurt aan de podcast 'Generation XIII'. Een podcast over de huidige generatie studenten aan dansschool PARTS.

/

Verwacht je aan…

Gedurende drie jaar volgt socioloog Delphine Hesters vijf studenten aan de dansschool PARTS via interviews, captaties in de dansstudio’s en dagboekberichten, ingesproken op hun mobiele telefoons. Elke aflevering doorheen de podcastserie vat een semester aan PARTS samen, van september 2019 tot afstuderen in de zomer van 2022.

PARTS is een wereldberoemde school met getalenteerde studenten die wereldwijd gerekruteerd worden. De podcast belooft een inkijk binnen de muren van deze artistieke plek. Maar bovenal opent Generation XIII de deuren naar het verhaal van een erg diverse groep jonge mensen die van de andere kant van de wereld naar Brussel verhuizen, om er samen de meest intense en vormende jaren van hun leven door te brengen. Via de individuele verhalen van de studenten worden luisteraars op een toegankelijke manier ingeleid in de wereld van de hedendaagse dans en van een instituut als PARTS.

Lees ook: Pitch the podcast: de miniserie ‘Kunst & Porno’ van Kluwen.

/

Deze is voor…

Iedereen die nog niet vertrouwd is met hedendaagse dans of de kunstwereld maar hier wel nieuwsgierig naar is. “Met de podcast wil ik luisteraars een kijkje te gunnen ‘achter de schermen’ van zo’n gerenommeerde school als PARTS, maar mijn ambitie is om ze via de lotgevallen de vijf studenten op een toegankelijke manier ook iets mee te geven over wat hedendaagse dans is en over wat er eigen is aan het kunstenaarsbestaan in zo’n internationale context”, aldus Delphine Hesters.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door P.A.R.T.S. (@p.a.r.t.s)

/

Achter de podcast schuilt…

De podcast Generation XIII volgt vijf studenten: Kia uit Nieuw-Zeeland, Zoé uit Frankrijk, Marllon uit Brazilië, Renátó uit Hongarije en Eleni uit Griekenland. Gedurende drie jaar volgt socioloog aan de KULeuven Delphine Hesters deze vijf studenten en bundelt hun ervaringen in een podcast. Delphine volgt als socioloog de hedendaagse danswereld al jaren op de voet.

/

Ontdek de podcast via…

Je kan de podcast nu beluisteren via Spotify, Google Podcasts, Apple podcasts en op www.generationxii.com.

Lees meer Marie Claire op: Pitch the podcast: Geluk na zelfmoord.

Tags: Belgische podcast, Hedendaagse dans, PARTS.