Pitch the podcast: Taboebs
©

Pitch the podcast: Taboebs

Door Enya Torrez
Leestijd: 3 min

Elke week pitchen wij een podcast die volgens ons het beluisteren meer dan waard is. Deze week is het de beurt aan de podcast 'Taboebs'. Met als hosts Line Ellegiers en Liesbeth Roose.

/

Verwacht je aan…

Verwacht je aan… Gesprekken met mensen die werkelijk iets te vertellen hebben. Of dit nu bekende Vlamingen zijn of gewoon interessante nobele onbekenden. Samen met hun gasten proberen Line en Liesbeth, twee enthousiaste Gentse dames, meer authenticiteit te brengen in onze wereld. Hoe? Aan de hand van openhartige gesprekken over universele taboes.

Toen de twee actrices van opleiding in maart op zoek moesten naar een nieuwe manier om hun creativiteit kwijt te kunnen, was een podcast de evidente oplossing. Op een leerrijke en toch entertainende manier proberen Line en Liesbeth de mensen nog steeds te bereiken. Het is misschien geen podium, het publiek zit niet meer bij hen in de zaal, maar vanuit hun veilige bubbel thuis komen ze toch nog tot bij de mensen.

Taboebs is naast een podcast ook een platform waarop de twee gastvrouwen aan de hand van podcasts, blogposts, foto’s, cartoons en een grote dosis humor ons de ogen willen openen door een kwetsbaar en echt beeld te creëren van onszelf en van anderen.

“Liesbeth en ik vonden elkaar op het juiste moment en begonnen elkaar vragen te stellen. Deze menselijke verbinding proberen we met onze podcast naar voor te schuiven en op de kaart te zetten. We proberen mensen te inspireren om naar elkaar te luisteren en om elkaar op een respectvolle manier in vraag te stellen. Dagelijks probeer ik zelf mijn grenzen op te zoeken. Al zingend, knuffelend, wandelend, mediterend, dansend, piekerend, schilderend, prutsend en ploeterend. Je komt volgens mij pas tot de essentie wanneer je de moed vindt om de naakte waarheid te durven uitspreken. Durf naakt te zijn. Zo zijn we ook geboren”, aldus Line Ellegiers.

/

Deze is voor…

Met de podcast hopen Line en Liesbeth zowat iedereen te overtuigen van een nieuwe vorm van communiceren. Of je nu jong of oud, man of vrouw, transgender of CIS, homo of hetero, wit of zwart bent, het maakt niet uit. Hun boodschap, als ook hun podcast, is er voor iedereen.

“De ideale luisteraars voor ons zijn zij die geïnteresseerd zijn om tijd te nemen om te durven luisteren naar een ander zonder enig oordeel. En ook gewoon: voor personen die zin hebben zichzelf in de ogen te kijken. Alle kritische denkers die nood hebben aan verbinding en puurheid”, zo vertellen de twee gastvrouwen van Taboebs.

/

Achter de podcast schuilt…

Line

Pers

Line Ellegiers is actrice en de laatste jaren vooral actief in musicals zoals ‘The Rocky Horror Show’, ‘Doornroosje’ en de spektakel musical ‘4045’. Naast haar passie voor theater is Line zeer gefascineerd door de zoektocht van het leven. “Ik hou ervan moeiteloos meegezogen te worden door verhalen van mensen en deze verhalen op een pure, respectvolle manier verder te vertellen. Het vertellen van verhalen, het luisteren naar elkaar, het praten met elkaar, het elkaar in vraag stellen, zorgt voor mij voor een hogere verbinding”, vertelt ze aan onze redactie.

Liesbeth

Pers

Line staat er niet alleen voor en kan vertrouwen op het gezelschap van hartsvriendin Liesbeth Roose. Net zoals Line is Liesbeth een actrice, maar niet alleen dat. Zij is ook zangeres. Wanneer je haar niet op de theaterplanken terug vindt, is ze waarschijnlijk druk bezig met zangles doceren. “Mijn leven is doordrenkt met kunst. Ik zing, speel, schilder, lees en schrijf. En zonder dit alles, zou ik een verloren mens zijn”, zegt Liesbeth. “Ik ben leergierig en ik hou van vernieuwende verhalen tijdens een wandeling, een diner of tijdens een lekker glas rode wijn. Ik ben dan ook een echte bourgondiër en geniet van het leven samen met vrienden en familie.”

/

Ontdek de podcast via…

Je kan de podcast ‘Taboebs’ beluisteren via Spotify, Apple podcasts en The Podcasts App. Uitgeluisterd? Geen nood, binnenkort komt er een twee seizoen van ‘Taboebs’. Hier halen Line en Liesbeth thema’s aan zoals smetvrees, abortus, miskramen, body shaming, hoogsensitiviteit, opvoeding en noem maar op.

“Wij houden van onze allereerste episode ‘De keerzijde van het moederschap’ en van onze vierde episode ‘Het overwinnen van een eetstoornis’. In beide podcasts hoor je geen Bv’s, maar vooral moedige vrouwen die moeten en mogen gehoord worden. De verhalen zijn gevoelig, breekbaar, gedurfd en vooral heel moedig.”

Wil je ‘Taboebs’ naast het beluisteren ook graag steunen? Shop dan een van hun persoonlijke t-shirts met leuke boodschappen op. Ideaal om jezelf of iemand anders eens in de bloemetjes te zetten.

Lees meer over onze favoriete podcasts op: Pitch the podcast: ‘Zwijgen is geen optie’ en Pitch the podcast: Inspire met Cartier.

Tags: Belgische podcast, Taboebs.