Pitch the podcast: Inspire met Cartier
©

Pitch the podcast: Inspire met Cartier

Door Enya Torrez
Leestijd: 1 min

Elke week pitchen wij een podcast die volgens ons het beluisteren meer dan waard is. Deze week is het de beurt aan de podcast 'Inspire'. Met als host de Cartier huisparfumeur Mathilde Laurent.

/

Verwacht je aan…

In elke aflevering nodigt Mathilde Laurent vrienden van het Maison en persoonlijkheden met verschillende artistieke en wetenschappelijke achtergronden – muzikanten, acteurs, historici, biologen – uit om een ​​Cartier-parfum te (her)ontdekken. Samen gaan ze op zoek naar het unieke verhaal achter het parfum, de emoties die ermee gepaard gaan en de schoonheid die Maison Cartier dierbaar is.

Tijdens de eerste aflvering wordt de luisteraar mee genomen op de (her)ontdekking van het parfum ‘La Panthère’. Deze staat voor een ondoorgrondelijk wezen wiens, zoals de dichter Dante schreef: “zijn geur overal verspreid, maar zich nergens laat zien”.

‘Inspire’ werd ontwikkeld als een uitbreiding van de creativiteit van het huis en zijn parfumeurs. Door iedereen uit te nodigen hun ogen te sluiten, te ruiken en te luisteren, wil Mathilde Laurent je helpen om net zoals haar je reukzin en je kracht te ontdekken. De ontmoeting tussen de parfumeur en haar gasten zorgt voor reflectie, debat en nieuwsgierigheid.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Mathilde Laurent (@mathilde.laurent)

/

Deze is voor…

Iedereen met een gezonde interesse in alles wat goed riekt. De fans van het huis krijgen met de podcast een unieke blik achter de schermen.

Lees ook: Pitch the podcast: Luister, drink ’50 koffies’ en onderneem.

/

Achter de podcast schuilt…

Mathilde Laurent is een geboren Parijzenaar die zich sinds 2005 bij de Cartier-familie heeft vervoegd. Zelf heeft ze al vele luxeparfums op haar naam staan, onder andere de wereldberoemde parfumlijn ‘Les Heures voyageuses’ is een van haar creaties.

Oorspronkelijk wou Mathilde geen parfumeur worden, wel fotografe. Maar rieken gaf haar zoveel vreugde. Ze rook namelijk alles: de mensen die ze ontmoette, de huizen die ze bezocht, elk stukje fruit dat ze at,… Nadat iemand haar vertelde dat ze parfumeur moest worden, ging er een nieuwe wereld open. Na haar studies heeft ze bij Guerlain jaren in de schaduw van Jean-Paul Guerlain gewerkt. Pas elf jaar nadien kon ze bij Cartier tonen uit welk hout ze werkelijk gesneden is.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Mathilde Laurent (@mathilde.laurent)

/

Ontdek de podcast via…

Elke aflevering van ‘Inspire’ duurt zo’n 40 tot 50 minuten en is te beluisteren op Spotify.

Lees meer Marie Claire op: Pitch the podcast: Dankzij ‘The Artipoppe Podcast’ zie je het moederschap net dat beetje anders.

Tags: Cartier, Huisparfumeur, Podcast.