Pitch The Podcast: Ken de feiten zonder Google, zonder social media, ‘Zonder Zever’
© Pers + MC

Pitch The Podcast: Ken de feiten zonder Google, zonder social media, ‘Zonder Zever’

Door Enya Torrez
Leestijd: 2 min

Elke week pitchen wij een podcast die volgens ons het beluisteren meer dan waard is. Deze week is het aan de podcast 'Zonder Zever'. Dat de podcast gehost wordt door twee power vrouwen, Hana Belbecir en Amber Dhert, is alleen maar een bonus.

/

What you hear is what you get

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Zonder Zever met Hana & Amber (@zonderzeverpodcast) op

Dankzij het internet ligt een bibliotheek vol informatie binnen handbereik. Echter, kan dit wel eens overweldigend zijn. Als het geen duizenden zoekresultaten zijn, moet je wel een TedTalk van twee uur beluisteren of drie boeken gelezen hebben vooraleer je een antwoord op je vraag kan verwachten. Aan de hand van hun podcast ‘Zonder Zever‘ willen gastvrouwen Hana en Amber de luisteraar helpen ownership nemen over de waarheid. Tijdens de podcastafleveringen staan maatschappelijke en wellbeing onderwerpen centraal zonder al te veel zever. Er is namelijk een gouden regel: niets is taboe en alles wordt no-nonsense verteld met een vleugje humor.

Elke twee weken nodigen gastvrouwen Hana en Amber een expert(e) uit die zijn of haar kennis deelt met een inspirerende, humoristisch en praktische benadering. Zo ontvangen de twee hartsvriendinnen onder andere ondernemer, marketeer en auteur Yasmien Naciri, experte inclusieve communicatie en zelf podcast gastvrouw Hanan Challouki en marathonloper Lieven Van Linden.

Lees ook: Pitch the podcast: ‘wat zij wil’ is haar dromen najagen.

Bij deze podcast kan je je verwachten aan antwoorden op jouw vragen, letterlijk. Voor elke aflevering vragen Hana en Amber aan hun luisteraars om hun vragen voor de expert(e) in te sturen via Instagram. Op die manier wordt het echt een podcast voor de luisteraars, iets wat beide vrouwen een belangrijk gegeven vinden.

/

Deze is voor…

Iedereen die wel eens overweldigd geraakt door de overload aan informatie. Op sociale media doet iedereen zich tegenwoordig voor als expert(e) en dat kan wel eens heel verwarrend zijn. Het is anders wel belangrijk dat vragen over onder andere slaap, klimaat of mentale gezondheid juist beantwoord worden. Heb jij nood aan een duidelijk pleidooi zonder verveeld te geraken, dan is deze podcast exact wat je nodig hebt.

/

De moeite waard omdat…

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Zonder Zever met Hana & Amber (@zonderzeverpodcast) op

Niet alleen de gasten maar ook de gastvrouwen zijn een van de redenen waarom de podcast zo hoog op ons lijstje staat. Hana en Amber zijn nog maar 26 jaar jong, maar kennen elkaar al een eeuwigheid. Jij hebt waarschijnlijk wel zo een vriendin waar je alles tegen kan zeggen, van het alledaagse akefietje tot het meest beschamende? Dit is wat Hana en Amber ook van elkaar zijn, hartsvriendinnen. Beiden droomde er altijd van om nieuwsanker te worden maar door de negativiteit die hier meestal mee gepaard gaat, besloten de dames samen een positieve podcast het leven in te blazen. Missie geslaagd als je het ons vraagt.

/

Ontdek de podcast via…

Je kan de podcast ‘Zonder Zever’ beluisteren op Spotify, Google Podcasts en Apple Podcasts.

Wij kijken extra hard uit naar de favoriete afleveringen van Hana en Amber over hormonen, de cyclus en anticonceptie, vegetarisme en veganisme en tot slot klimaat.

Lees meer over onze favoriete podcasts op: Pitch the podcast: de eerste Belgische beauty podcast Beyond The Cream, Eenzaam plezier: wanneer podcasts over seks praten en Pitch the podcast: Huiveringwekkende true crime ontraadselen met ‘Crime Junkie’.

Tags: Educatief, Podcast, Zonder Zever.