Pitch the podcast: architectuurwandelingen door Antwerpen en Gent met ‘Immodôme’
© PERS

Pitch the podcast: architectuurwandelingen door Antwerpen en Gent met ‘Immodôme’

Door Enya Torrez
Leestijd: 1 min

Elke week pitchen wij een podcast die volgens ons het beluisteren meer dan waard is. Deze week is het de beurt aan de podcast 'Immodôme'. De podcast werd vernoemd naar zijn oprichter en de gelijknamige immogalerij.

/

Verwacht je aan…

Diverse architecturale wandelingen met een persoonlijke gids. Het immobiliënkantoor “Immodôme”, gekend om zijn residentieel vastgoed met historische en architecturale meerwaarde, neemt je aan de hand van een podcast mee op wandeling. Met verschillende routes doorheen de meest bekende wijken in Antwerpen en Gent maak je kennis met de grootste architecturale parels van het land. Dankzij de vakkundige begeleiding van twee stadsgidsen – Alex Elaut voor de Antwerpse regio & Eugeen Roegiest voor de Gentse wandelingen – krijg je een leerrijke en boeiende uitleg bij elke must watch.

De routes duren gemiddeld drie kwartier tot één uur. Indien je even wil rusten of langer bij een woning of gebouw wil blijven stilstaan, dan druk je simpelweg de pauzeknop.

“De insteek voor onze Immodôme podcast is er gekomen door de Covid-19 uitbraak. Normaal gezien organiseren we geregeld ‘live’ wandelingen voor buurtbewoners. Gezien we dit moesten opschorten door de coronamaatregelen, willen we mensen desondanks blijven stimuleren om de architectuur van een buurt te ontdekken. We hopen dat Antwerpenaren die van de wandelingen in Antwerpen genieten, ook eens naar Gent zullen afzakken om daar enkele routes te ontdekken, en omgekeerd. Tenslotte zijn we nog even toerist in eigen land. Bovendien werd de podcast reeks dusdanig opgebouwd en gecompileerd dat het ook in het post-coronatijdperk interessant blijft om te doen. (…)” aldus Isabel De Laet, zaakvoerder van Immodôme.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Immodôme (@immodome)

/

Deze is voor…

Iedereen met een interesse in architecturale parels. Iedereen die dag in dag uit op Immoweb surft, op zoek naar enkele unieke parels. Maar ook iedereen die van wandelen zijn nieuwe hobby heeft gemaakt sinds de start van de pandemie. Combineer beweging met je passie voor cultuur, architectuur en alles wat mooi is.

/

Achter de podcast schuilt…

Immodôme werd in 2014 door Isabel De Laet en Alexander Heeren opgestart. Na een tiental jaren als marketeers in multinationals gewerkt te hebben, begon het te kriebelen en maakten ze een carrièreswitch naar de vastgoedwereld. Zodra ze het reilen en zeilen volledig onder de knie hadden, kreeg hun droom om een eigen kantoor op te starten vorm en werd Immodôme een feit.

/

Ontdek de podcast via…

Podcast ‘Immodôme’ is nu te beluisteren via www.immodome.be.

Lees meer Marie Claire op: Pitch the podcast: Studio Brein en Pitch the podcast: Trek je stoutste schoenen aan en ga ‘op wandel’.

Tags: Antwerpen, Podcast, Vastgoed.