Conversations with Marie Claire: is diversiteit en inclusie een ding op jouw werk?
© Getty Images/MCB

Conversations with Marie Claire: is diversiteit en inclusie een ding op jouw werk?

Door Marie Geukens
Leestijd: 1 min

Altijd al eens de stem van Marie Claire willen horen? In 'Conversations with Marie Claire' geraken we aan de praat met een hij/zij/x. Dit is hoe zij werken, hoe zij in het leven staan en wat zij nog willen in de wereld van mode, empowerment, beauty of business, lifestyle en travel.

De eerste aflevering: Gehoord en Gezien. Diversiteit en inclusie op de werkvloer.

Gezien en gehoord

Hoe staat het met de diversiteit en inclusie op jouw werkvloer? Voel jij je gehoord en gezien op het werk? In de zin van “mijn bazen weten wie ik ben, wat ik doe, hoe goed ik werk en waar ik nog naartoe wil. Ik mag mezelf zijn en ik voel me zo goed op de werkvloer dat ik me helemaal kan ontplooien?” Is jouw reactie eentje van ‘yeah right, in my dreams’?

European Diversity Month

Dan is er nog werk aan de winkel qua diversiteit en inclusie voor het HR-team (als er zo’n team is). EU Commissaris voor Gelijkheid Helena Dalli riep de maand mei uit tot European Diversity Month. Nergens meer gelijkheid dan in Zweden, zouden we daar eens geen kijkje gaan nemen? Het dichtstbijzijnde Zweden voor ons is de H&M en dus trokken we daarnaartoe.

Inclusie getest op mensen

Annemie Destrooper, HR-medewerkster en verantwoordelijk voor het diversiteits- en inclusietraject binnen H&M Belux, en Steffi, India, Niki, en Georgia, vier Nederlandstalige H&M-medewerkers vertellen over hun ervaringen. Die worden getoetst aan de ideeën en studies waar diversiteitsexperte Ellis Aukema van Cavaria op werkt. Luister naar hun verhaal.

Een productie van Oorwurm soundstation. Muziek van Sac-libdough. Beluister onze eerste podcast van ‘Conversations with Marie Claire’ hieronder:

Marie Geukens De artikels van >

"Ik hou van geen gedoe, geen ballast, geen stress. Positief gezegd, ik hou van eenvoud, slimme teksten en fijne mensen met een vleugje humor."

Tags: Conversations with marie claire, Podcasts.