Pitch the podcast: Trek je stoutste schoenen aan en ga ‘op wandel’
© Pers

Pitch the podcast: Trek je stoutste schoenen aan en ga ‘op wandel’

Door Enya Torrez
Leestijd: 2 min

Elke week pitchen wij een podcast die volgens ons het beluisteren meer dan waard is. Deze week is het de beurt aan de podcast 'Op Wandel'. Met als host Dorien Draps.

/

What you hear is what you get

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door podcast en wandelblog 🌳 (@opwandel)

“We zitten zo vaak binnen, we lijken wel de indoorgeneratie. Altijd maar achter onze laptop of onze televisie. Terwijl er buiten zoveel te beleven valt,” aldus Dorien Draps, podcasthost van ‘Op Wandel’. Elke dag probeert Dorien tijd te vinden voor een wandeling. Of dat nu dichtbij huis is of ver weg. Na maanden zelf naar andermans podcastreeksen te luisteren, besloot Dorien haar eigen podcast te beginnen. Ze nodigt interessante mensen uit om mee te wandelen en te praten. Er wordt gepraat over het leven, over de kunst van het ongelukkig zijn, over zelfzorg en over de kracht van wandelen. De natuurgeluiden op de achtergrond nemen je instant mee op wandel.

“Als je wandelt, is alles in beweging. Je kijkt niemand recht in de ogen waardoor je woorden vanzelf komen en je heel oprecht praat. Na enkele vragen zoekt het gesprek zijn eigen weg.” – Dorien Draps

Voor haar gasten, gaat ze volledig op haar buikgevoel af. Leest ze een boek, besluistert ze een podcast of kijkt ze naar een televisieprogramma waarin iemand haar kan triggeren, dan nodigt Dorien hen uit voor een wandeling. Vooral mensen die ons iets kunnen bijleren over zingeving en over het leven krijgen een uitnodiging. “Wat opvalt, is dat elke gast ook zijn of haar buikgevoel volgt. Het zijn stuk voor stuk voor mensen die achter iets staan, daar volop in geloven en er voor de volle 100% voor willen gaan,” vertelt Dorien ons.

Een greep uit de gasten: Wendy Dirven (Blind Getrouwd), Floor Denil (cartooniste), Pasty Vanleeuwe (plusoudercoach), Annelies Mentink (minimaliseercoach) en Eline Reynders (duurzame mode blogger).

/

Deze is voor…

Iedereen die wandelt of wil beginnen met wandelen. Voor iedereen die gezelschap zoekt, voor wie wil bijleren of ontspannen, of voor wie wandelmotivatie nodig heeft. Al gaat het ook verder dan dat. De podcast is er ook voor iedereen die houdt van persoonlijke verhalen en die graag iets bijleert over enerzijds de wandelsport en de natuur, en anderzijds over het spel tussen mens en maatschappij. Voor iedereen die verbinding zoekt met zichzelf, met anderen en met de natuur.

Lees ook: Onze tips voor de mooiste boswandelingen in België.

/

De moeite waard omdat…

Dit jaar heeft veel van ons als mens gevraagd, wandelen kan een goede remedie zijn tegen een donkere periode. Zo heeft ook Dorien ontdekt: “Vorig jaar in oktober ging ik zelf door een donkere periode in mijn leven. Ik ben toen beginnen wandelen, en op hetzelfde moment heb ik podcasts ontdekt. En die combinatie – wandelen en luisteren – heeft me door die periode heen geholpen.” Het is al langer wetenschappelijk bewezen dat wandelen niet alleen goed is voor je fysieke, maar ook voor je mentale gezondheid.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door podcast en wandelblog 🌳 (@opwandel)

/

Ontdek de podcast via…

Seizoen 1 van ‘Op wandel’ kan je beluisteren via Soundcloud, Spotify, Apple Podcasts of andere podcastapps. 

De favoriete afleveringen van Dorien:

  • Pasty Vanleeuwe – plusoudercoach: want hij zegt waar het op staat en doorbreekt taboes over nieuw samengestelde gezinnen.
  • Wendy Dirven – coach & ex-deelneemster Blind Getrouwd: want twee vrouwen die over de liefde praten, geeft een toffe dynamiek.
  • Erik Chabert – spiritueel schooldirecteur: want hij is een heel puur persoon die liefde voor de medemens ademt en leeft, een schooldirecteur voor wie het karakter van een kind primeert boven goede schoolresultaten.

Tags: Op wandel, Podcast.