Pitch the podcast: Studio Brein
© pers

Pitch the podcast: Studio Brein

Door Enya Torrez
Leestijd: 1 min
Elke week pitchen wij een podcast die volgens ons het beluisteren meer dan waard is. Deze week is het de beurt aan de podcast 'Studio Brein'. Met als host de Belgische vzw Breinwijzer.

Verwacht je aan…

Studio Brein is een podcast over neurodiversiteit en de bijzondere capaciteiten van onze hersens. In seizoen één gaat de podcast op zoek naar zes mensen met een bijzonder brein. Iedereen heeft een bijzonder verhaal te vertellen. Luister maar eens naar Els en haar ervaringen met La Tourette, of de afvelering met Floris waarin hij praat over epilepsie.

Studio Brein

In seizoen twee gaat de podcast op zoek naar de bijzondere facetten van het menselijk brein: “We kijken onder meer naar wat muziek en geluid doet in ons brein, naar de neurologische werking van liefde en naar de impact van natuur op onze hersenen. We richten onze aandacht ook een hele aflevering lang op empathie, en op eenzaamheid en het effect daarvan”, aldus Eva De Vlieger, directeur Breinwijzer vzw.

Je leest het goed, van deze podcast staan er maar liefst al twee seizoenen aan leerrijk luistermateriaal online. Ontdek in duidelijke en begrijpbare taal wat hersenziekten zijn, maar ook alles wat te maken heeft met hersenwetenschappen. Breinwijzer vzw hoopt in al haar activiteiten een boeiende dialoog op gang te brengen tussen een divers publiek, zo dus ook met de podcast.
/

Deze is voor…

Vraag je jezelf ook wel eens af: waarom denken en doen we zoals we doen? Hoe komen mijn gedachten tot stand? Wat is ‘normaal’ en wat is ‘anders’ zijn? Of misschien heb je nog honderd andere vragen. Iedereen met een interesse in de menselijke psyche en het brein kan bij de podcast ‘Studio Brein’ terecht.

/

Achter de podcast schuilt…

Breinwijzer vzw is een Belgische organisatie die mensen zowel uit de neurowetenschappen, de zorgsector als het ruime publiek wil samenbrengen. Samen met hen hoopt de organisatie te zoeken naar en richting te geven aan een maatschappelijk verantwoorde evolutie en impact van de neurowetenschappen.

/

Ontdek de podcast via…

Je kan de podcast ‘Studio Brein’ nu beluisteren via Spotify, Google podcasts en Apple podcasts.

Lees meer over onze favoriete podcasts op: Pitch the podcast: Vruchtvlees, 3 inspirerende beauty podcasts volgens senior makeup artist Ines Borgonjon en 7 podcasts om te luisteren tijdens het lopen.

Tags: Belgische podcast, Neurologie, Wetenschappen.