5 inspirerende podcasts over fashion die de moeite waard zijn
© Imaxtree

5 inspirerende podcasts over fashion die de moeite waard zijn

Door Léonie Van de Vliet
Leestijd: 2 min

Podcasts zijn al een tijdje hot, en dat hebben de modemerken ook begrepen. Voor wie graag luistert naar meeslepende gesprekken over interessante topics, stellen wij vijf podcasts voor waarin bekende modemerken licht werpen op behind the scènes, inspirerende personen of boeiende anekdotes.

/

#1. Career Girls – Ace & Tate

Ace & Tate lanceerde onlangs haar eerste podcast-serie Career Girls’. Naast stijlvolle eyewear, plaatst het modemerk hiermee nu ook succesvolle en invloedrijke vrouwen in de schijnwerpers, met topics over ‘women, work & winning‘.

De host, journaliste en auteur Zing Tsjeng, bespreekt met verschillende inspirerende gastsprekers hoe zij hun carrière hebben opgebouwd. Het resultaat? Eerlijke en interessante gesprekken over ervaringen van vrouwen in de werkwereld.

/

#2. The Faubourg of Dreams – Hèrmes

Ook modehuis Hèrmes waagde zich aan de podcasts. De acht-delige reeks The Faubourg of Dreams brengt originele verhalen over de historische winkel van Hermès.

In elke aflevering is iemand anders aan het woord, hetzij een artistiek directeur, hetzij iemand uit de verkoop, een winkelmanager, … noem maar op. Deze verschillende personages delen steeds weer nieuwe, boeiende anekdotes over de iconische winkel die gelegen is op de Rue du Faubourg Saint-Honoré nummer 24 te Parijs. Bereid je voor op een onderdompeling in de wereld van Hèrmes!

/

#3. Love Letters from Hunkemöller

Hunkemöller

Op Internationale Vrouwendag lanceerde lingeriemerk Hunkemöller haar eerste podcast, ‘Love Letters From Hunkemöller’. Niet toevallig kwam de eerste aflevering van de serie op deze datum online te staan. Met de podcast wil Hunkemöller namelijk een ode brengen aan alle inspirerende vrouwen.

Speelse en ontspannende afleveringen met persoonlijke anekdotes staan hier centraal. Allereerst praat Hunkemöller met curvy topmodel Danielle van Grondelle, een van de gezichten van hun recente Celebrating Beauty Campaign. Zij staat volop voor body positivity, en steekt dit in de podcast ook niet onder stoelen of banken. Inspirerende gesprekken incoming!

/

#4. Métier Class – Chanel

Met Métier Class lanceert Chanel een nieuw hoofdstuk in zijn reeds langer gekende 3.55 podcast serie. In samenwerking met Monocle en journalist Tyler Brûlé biedt Chanel ons een exclusieve kijk behind the scenes op de creaties van Chanel.

In totaal telt deze serie vier afleveringen, met telkens een belangrijk persoon bij Chanel in de hoofdrol. De eerste aflevering valt alvast op. We horen hier Karl Lagerfeld die zijn creatieve en unieke inzichten met ons deelt. De opname van deze aflevering vond plaats in december, voor het overlijden van de Chanel-legende. Zeker de moeite waard dus om te luisteren naar een van de laatste interviews van de iconische ontwerper!

/

#5. Chloé Radio

Ook modehuis Chloé brengt een ode aan vrouwen en nodigt via de podcast ‘Chloé Radio’ inspirerende vrouwen uit, om te praten over persoonlijke inzichten en hun zicht op de wereld. Met de podcast hint het modehuis naar de uitspraak van Gaby Aghion, stichtster van Chloé in 1952:

“To all women, I always say, you must dare.”

Gaby Aghion fundeerde Chloé met het zicht op vrijheid voor alle vrouwen die het aandurven zichzelf te zijn. Chloé Radio probeert dan ook verschillende generaties vrouwen met elkaar te verbinden, waarbij doordachte discussies, vrijheid en vrouwelijkheid, en innerlijke kracht centraal staan.

Meer lezen? 7 podcasts om te luisteren tijdens het lopenKarl Lagerfeld: over zijn muzes, memorabele uitspraken en memoiresDeze hedendaagse feministen moet je onthouden.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Ace & Tate, Chanel, Fashion, Hermès, Hunkemöller, Mode, Podcasts.