Vijf winterse podcasts die heerlijk wegluisteren en informeren
© Shutterstock/MCB

Vijf winterse podcasts die heerlijk wegluisteren en informeren

Door Melani Purnomo Widagdo
Leestijd: 2 min

Anno 2022 vind je podcasts over ieder onderwerp, gaande van mode en muziek tot carrièreadvies of gewoonweg nutteloze weetjes. Vandaag zetten we er vijf op een rij die gewijd zijn aan maatschappelijke onderwerpen die soms meer besproken en gehoord moeten worden.

/

Of het nu onderweg is in de auto, thuis tijdens een schoonmaakbeurt of tijdens een ontspannende herfstwandeling, het luisteren van een podcast is vaak makkelijk te combineren. Het is de ideale manier om onszelf te informeren, amuseren en zelfs inspireren. Deze vijf wil je zeker gehoord hebben.

High Low With Emrata

Naast model, actrice, activist, auteur en entrepreneur is Emily Ratajkowski nu ook podcastmaker. High Low with Emrata is deze maand uitgekomen en behandelt onderwerpen van politiek, filosofie en feminisme tot seks, popcultuur en TikTok. Emily spreekt openhartig over wat er speelt in de wereld, haar eigen ideeën, perspectieven en deelt meningen. Als luisteraar kan je ook deelnemen aan de show door elke week te abonneren op een derde exclusieve aflevering. In High Low: Talk Back gaat Ratajkowski door de opmerkingen en vragen van luisteraars voor een diepere discussie.

/

Bless The Mess

In Bless The Mess delen actrice Anushka Melkonian en presentatrice Kawtar Ehlalouch levenslessen waar niemand hen ooit eerder voor waarschuwde. Naast collega’s en vriendinnen, zijn ze ook elkaars klankbord. Ze delen hun ervaringen met geld, lichaamshaar, zelfliefde en andere dingen waarover je op school niets leert. Elke twee weken verschijnt er een nieuwe aflevering over een maatschappelijk onderwerp op Spotify en VRT MAX.

/

Good Influence

In elke aflevering van Good Influence met Gemma Styles ontmoeten we een nieuwe gast, die ons helpt aandacht te besteden aan iets wat we zouden moeten weten, maar misschien niet doen. Door ontspannen, eerlijke en relatable gesprekken ontdek je als luisteraar wat de Good influence-gasten ons te leren hebben over onderwerpen zoals mentale gezondheid en mediarepresentatie tot (zelf)vertrouwen en klimaat.

/

KEIHARD

KEIHARD is de podcast van Jozefien Daelemans & Dalilla Hermans. Samen maakten zij al heel wat mee, voor en achter de schermen van de media, door hun activisme en in hun vriendschap. De podcastreeks is een serie gesprekken, hun stopwoordje en hun eerste reactie bij het begrijpen van elkaar en van de wereld. Samen praten ze keihard over wat hen bezighoudt. Zonder schaamte, volledig ongefilterd. De meest recente aflevering werd in juli opgenomen. Maar in afwachting van het derde seizoen, zijn de eerste twee seizoenen te beluisteren op Spotify met gasten zoals Chrostin en Jan Jaap van der Wal.

/

De 7

Elke werkdag, om 7 uur, een nieuwspodcast van De Tijd met de zeven punten die je moet weten. Om de dag met voorsprong te starten. Host Bert Rymen geeft ook altijd extra duiding met de nodige experts. Zodat je al van ’s ochtends vroeg helemaal mee bent met de actualiteit. Van een productieve start van de dag gesproken! Deze nieuwspodcast is ideaal voor wanneer je niet altijd de tijd hebt om de krant te lezen, maar wel mee wilt zijn met maatschappelijke onderwerpen die zich in de wereld afspelen.

Lees ook: Dit zijn de leukste kerstmarkten in het buitenland waar je met de trein naartoe kan

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Actualiteit, Maatschappij, Podcast.