Pitch the podcast: een ode aan het Gentse nachtleven met ‘De Nacht’
© Pers

Pitch the podcast: een ode aan het Gentse nachtleven met ‘De Nacht’

Door Enya Torrez
Leestijd: 1 min

Elke week pitchen wij een podcast die volgens ons het beluisteren meer dan waard is. Deze week is het de beurt aan de podcast 'De Nacht'. Een ode aan het Gentse nachtleven door de Stad Gent.

/

Verwacht je aan…

Het nachtleven staat al meer dan een jaar op pauze. Gent groeide de voorbije decennia uit tot dé hoofdstad van het Belgische nachtleven, en geen beter moment om daarop terug te blikken dan 2021 – het jaar waarin Stad Gent onder leiding van nightlifecoach Bart Meyskens het nachtleven nieuw leven wil inblazen. Best een grote uitdaging wanneer niemand nog buiten mag na middernacht.

De podcast neemt zijn aftrap aan de Kuiperskaai, waar zeven spilfiguren uit de jaren 70 en 80 hun wildste ervaringen en sappigste anekdotes delen met Ben Van Alboom. Elke aflevering schuiven er zeven nieuwe professionele uitgaanders aan tafel om de hoogtepunten van het Gentse nachtleven in geuren en kleuren uit te diepen. Op die manier word je teruggekatapulteerd naar een feestelijk verleden door zij die erbij waren.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Visit Gent (@visitgent)

/

Deze is voor…

De grote nachtraven die het nachtleven missen. Binnenkort valt de avondklok weg (of neemt hij toch een andere vorm aan), de ideale moment om deze podcast in je oren te steken en een nachtelijke walk down memory lane te ervaren.

“Er is het afgelopen jaar heel wat bij elkaar gekomen”, vertelt nightlifecoach Bart Meyskens. “Gent kreeg een Actieplan Nightlife, een nightlifecoach en straks ook een Nightlife Council. Dat was het goede nieuws. Het slechte nieuws was uiteraard de coronacrisis. Maar Gentenaars zijn koppigaards en nightlife zit in ons DNA. Voeg daar het werk van het afgelopen jaar aan toe, en ik ben ervan overtuigd dat we het Gentse nachtleven er weer bovenop krijgen. Hoe sneller, hoe liever! En intussen is er deze podcast – om iedereen eraan te herinneren hoe beestig ons nachtleven al decennia is.”

Lees ook: Pitch the podcast: architectuurwandelingen door Antwerpen en Gent met ‘Immodôme’.

/

Ontdek de podcast via…

De podcast kan je beluisteren via Spotify, Apple Podcasts en alle andere populaire podcastkanalen.

Voor wie de ervaring echter naar een hoger niveau wil tillen, stelt Stad Gent ook een bijhorende wandeling ter beschikking die je meeneemt van het ene decennium naar het andere en je gidst voorbij alle spraakmakende locaties van vroeger en nu. De wandelingen zijn gratis te downloaden via walklocal.gent.

Lees meer Marie Claire op: Pitch the podcast: mentale gezondheid bespreekbaar maken met de hulp van ‘Onbespreekbaar’, Reserveer nu je tickets voor een wandeling door en rond de Koninklijke Serres van Laken en De mooiste cabins voor een vakantie in eigen land.

Tags: De Nacht, Gent, Walk Local.