Pitch the podcast: Luister, drink ’50 koffies’ en onderneem
© Pers

Pitch the podcast: Luister, drink ’50 koffies’ en onderneem

Door Enya Torrez
Leestijd: 2 min

Elke week pitchen wij een podcast die volgens ons het beluisteren meer dan waard is. Deze week is het aan de podcast '50 koffies'. Dat de podcast gehost wordt door twee power vrouwen, Nadia El Makhfi en Yana Smits, is alleen maar een bonus.

/

What you hear is what you get

Nadia El Makhfi en Yana Smits leerden elkaar enkele jaren geleden kennen op een coworkingspace voor ambitieuze vrouwen. Al snel viel de beslissing om samen een project te starten, maar hoe zorg je er nu voor dat je niet verblind wordt door al je enthousiasme? Daarom gingen ze hun project volop pitchen bij de top van België met als doel zoveel mogelijk gerichte feedback te ontvangen. Zo gaande zo doende besloten de twee vrouwelijke onderneemsters eerst op ’50 koffies’ te gaan met Belgische professionals voordat ze hun project zouden lanceren.

Maar wat wordt er nu gezegd tijdens al die koffies? Nadia en Yana beseften dat hun gesprekken met Belgische ondernemers ook andere vrouwen kunnen helpen. Aan de hand van hun podcast ’50 koffies’ kan nu iedereen mee op de koffie terwijl je wordt ondergedompeld in de wereld van topondernemers.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door 50koffies Podcast (@50koffies) op

/

Deze is voor…

Bold women in Business’. Deze podcast is voor vrouwen – al hebben ondertussen ook een aantal mannen hun weg er naar gevonden – die weten wie ze zijn en wat ze willen. Geen starters maar entrepreneurs of intrapreneurs die voortdurend willen bijleren om hun doelen te bereiken en hun blik te verbreden. De ideale luisteraar weet dat succes volledig je eigen verantwoordelijkheid is en gelooft niet zomaar alles wat hij of zij leest of hoort. Ben je kritisch, ambitieus, ondernemend en steeds op zoek naar inspiratie? Dan is deze podcast op je lijf geschreven.

/

De moeite waard omdat…

Naast het feit dat de podcast ontzettend leerzaam en inspirerend is, zijn de twee gastvrouwen zelf een van de grote sterktes. Elk hebben ze individueel een opmerkelijk carrièrepad afgelegd vooraleer ze elkaar leerden kennen. Nadia El Makhfi startte een bedrijf waar ze haar interesse voor grafisch werk, interieurdesign en fotografie kon combineren. Toch lag haar passie in het vastleggen van authentieke verhalen, dankzij haar unieke fotografiestijl weet ze de essentie van een persoon vast te leggen als geen ander.

Yana Smits startte haar carrière bij L’Oréal als productmanager. Na drie jaar werken voor verschillende merken had ze door dat ze liever met mensen dan met producten wou bezig zijn. Daarom besloot ze haar eigen coworkingspace voor ondernemende vrouwen op te starten. Op diezelfde plek leerden Nadia en Yana elkaar niet veel later kennen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door 50koffies Podcast (@50koffies) op

/

Ontdek de podcast via…

‘50 koffies is nu te beluisteren op SpotifyApple Podcasts, Google Podcasts en te bekijken op YouTube.

Lees meer over onze favoriete podcasts op: Pitch the podcast: de eerste Belgische beauty podcast Beyond The Cream, Eenzaam plezier: wanneer podcasts over seks praten en Pitch the podcast: Huiveringwekkende true crime ontraadselen met ‘Crime Junkie’.

 

Tags: 50 koffies, Ambitie, Podcast, Vrouwelijke ondernemers.