Pitch the podcast: ‘Damn, Honey’ deze podcast laat niets onbesproken
© Instagram @nydiavanvoorthuizen

Pitch the podcast: ‘Damn, Honey’ deze podcast laat niets onbesproken

Door Enya Torrez
Leestijd: 1 min

Elke week pitchen wij een podcast die volgens ons het beluisteren meer dan waard is. Deze week is het aan de Nederlandse feministische podcast 'Damn, Honey'. Dat de podcast gehost wordt door twee jonge power ladies is voor ons alvast een dikke bonus.

/

What you hear is what you get

Damn Honey is een grote project dan enkel een podcast alleen. Voor de twee oprichtsters, Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen, is Damn Honey een feministisch platform. Gemaakt voor en door vrouwen. Het doel ervan? De boodschap uitdragen dat je moet kunnen doen wat je zelf wilt.

De twee vrouwen zijn natuurlijk niet zomaar geboren met alle kennis over female empowerment en feminisme, ze hebben zelf ook nog veel te leren. Daarom nemen zij ons aan de hand van hun podcast mee op hun leerrijke zoektocht naar wat feminisme voor hen betekent.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door DAMN, HONEY (@damnhoneyhetboek) op

/

Deze is voor…

Iedereen, man of vrouw, die ook opzoek is naar zijn of haar definitie van feminisme. Voor iedereen die wilt bijleren over gelijkheid, of het nu over gender, ras of inkomen gaat. Deze podcast is voor iedereen die vindt dat het tijd is voor een groot tegengeluid op al die regeltjes waar vrouwen zich aan moeten houden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door DAMN, HONEY (@damnhoneyhetboek) op

/

De moeite waard omdat…

Damn Honey is een podcast over fast fashion, dik zijn, dun zijn, de menstruatiecyclus, het hebben van borsten of net niet hebben ervan, vrouwen in de politiek, sport, (niet-) moederschap, porno en onder andera abortus. Deze hele waslijst aan onderwerpen is nog niet alles. Deze podcast deinst dus werkelijk van niks terug. Het zijn een voor een onderwerpen die door de mainstream media nog steeds te weinig worden opgepikt, maar waar verhalen achter schuilgaan die gehoord moeten worden. Laat dit nu zijn waar Marie Lotte en Nydia exact voor hopen te zorgen met Damn Honey.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door DAMN, HONEY (@damnhoneyhetboek) op

/

Ontdek de podcast via…

Damn Honey is te beluisteren via Spotify en Apple podcasts.

Lees meer over onze favoriete podcasts op: Eenzaam plezier: wanneer podcasts over seks praten, 5 topactrices doen boekje open over filmwereld in Women In Motion-podcastreeks en Pitch de podcast: positief en gezond met The Health Code.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Damn Honey, Nederlandstalig, Podcast.