Pitch de podcast: Dior Talks hedendaagse vrouwelijke kunst
© Instagram @mariagraziachiuri

Pitch de podcast: Dior Talks hedendaagse vrouwelijke kunst

Door Enya Torrez
Leestijd: 1 min

Elke week pitchen wij een podcast die volgens ons het beluisteren meer dan waard is. Deze week is het aan Dior Talks. Een podcast die jou een diepere kijk geeft op de vrouwen die de hedendaagse identiteit van Dior beïnvloeden.

/

What you hear is what you get

Sinds maart 2020 is ook Dior mee op de podcasttrein gesprongen. Met de podcastreeks Dior Talks gaat het Italiaanse modehuis in gesprek met kunstenaars, medewerkers en vrienden van het merk. De gasten spreken openlijk over al de thema’s die vandaag maar ook morgen centraal (zullen) staan in hun werk. Ook zal er een focus worden gelegd op de invloed van feministische kunst op de hedendaagse beweging. Iedereen die te woord komt, heeft daarbij een duidelijke connectie met Dior’s Creative Director of Women’s Collection, Maria Grazia Chiuri.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Dior Official (@dior) op

/

Deze is voor…

…Iedereen die wil ontdekken hoe de masterminds achter Dior te werk gaan en een betere blik in de wereld van het Huis willen krijgen. Maar het is ook voor iedereen die gepassioneerd is door feministische kunst. Alle gasten hebben namelijk één ding gemeen, dat is hun focus op kunst en feminisme.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Dior Official (@dior) op

/

De moeite waard omdat…

De lijst van gasten is gewoon te impressionante om niet te luisteren. Invloedrijke genodigden zoals Judy Chicago, die samen met Maria Grazia Chiuri aan een aantal shows heeft gewerkt en Tracy Emin, een van de boeiendste kunstenaressen van deze tijd maken van Dior Talks een niet te missen podcast.

Daarbij wordt de podcast gehost door de 26-jarige Londense schrijfster, curator en kunsthistorica, Katy Hessel. Zij is best gekend als oprichtster van @thegreatwomenartists. Via dit platform viert Katy Hessel elke dag vrouwelijke kunstenaars. Zelf heeft zij ook een eigen podcast die vorig jaar nog door velen werd uitgeroepen als beste podcast van het jaar.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Maria Grazia Chiuri (@mariagraziachiuri) op

/

Ontdek de podcast via…

De podcast is te beluisteren op www.dior.com, Apple Podcasts, Spotify, Google podcasts en zoveel meer.

De podcast-microbe te pakken? Gelukkig bestaan er al heel wat podcasts over heel wat onderwerpen. Zo heb je er die gaan over fashion, beauty of seks. Maar ook voor het tijdens het lopen zijn er heel wat leuke podcasts te vinden. Jij bent dus nog lang niet uitgeluisterd!

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Dior, Dior Talks, Katy Hessel, Maria Grazia Chiuri, Podcast.