Zo kwamen de 7.500 handgemaakte kostuums uit ‘Bridgerton’ tot stand
© Netflix

Zo kwamen de 7.500 handgemaakte kostuums uit ‘Bridgerton’ tot stand

Door Enya Torrez
Leestijd: 1 min

Je kan er niet omheen maar Shonda Rhymes, de maker van onder andere Grey's Anatomy, heeft alweer een hitserie gecreëerd. Bridgerton is een periodiek drama, dat naast een heel aantrekkelijke cast ook prachtige kostuums bevat.

/

7.500 stukken handgemaakt

Sociale media worden overspoeld met enthousiaste reacties van kijkers en fans van de nieuwste Netflix-hit Bridgerton. De serie is gebaseerd op de negendelige boekenreeks van schrijfster Julia Quinn. Het verhaal speelt zich af in de Londense high society in de zeventiende eeuw waar vrouwen elkaars concurrentie worden door de competitieve huwelijksmarkt. Met de komst van een anonieme column geschreven door ene Lady Whistledown blijft geen enkele intrige nog verborgen. Denk Gossip Girl meets Pride and Prejudice.

Lees ook: Een blik achter de schermen bij de nieuwe Netflix-hit ‘Bridgerton’.

Naast de fascinerende verhaallijn en indrukwekkende cast zijn het ook de handgemaakte kostuums die indruk weten te maken. Verantwoordelijk hiervoor is de 71-jarige Ellen Mirojnick die eerder al met Shonda Rhymes samenwerkte voor How to Get Away with Murder. Ondanks haar impressionante carrière was Bridgerton de grootste uitdaging van haar leven. Dit zou wel eens kunnen liggen aan de 7.500 handgemaakte kostuumonderdelen (n.v.d.r. geen volledige kostuums) die op vijf maanden tijd werden gecreëerd, allemaal terwijl ze een team van 238 werknemers moest leiden.

Dankzij het indrukwekkende werk van Ellen Mirojnick draagt elk personage in de serie van top tot teen handgemaakte items, inclusief juwelen en accessoires, en elk in zijn eigen kenmerkende kleurenpallet. Hoe dit alles tot stand is gekomen? Dat, en meer over alles wat komt kijken bij het ontwikkelen van een serie ontdek je hier:

Tags: Bridgerton, Netflix, Periodiek drama.