‘The Empty Shop’ in Antwerpen geeft mode een tweede leven
© The Empty Shop

‘The Empty Shop’ in Antwerpen geeft mode een tweede leven

Door Hannah Gellens
Leestijd: 1 min

Een lege winkel, die zich dagelijks vult met gedoneerde en kwaliteitsvolle kledingstukken. Dat is het concept van ‘The Empty Shop’, een samenwerking tussen De Kringwinkel Antwerpen en Curieus. Nog tot zondag 19 december kan je terecht in circuit op Nieuw Zuid om kleren te doneren en te kopen.  

/

Na twee succesvolle edities in Brussel vindt de derde editie van The Emtpy Shop plaats van 14 december tot en met zondag 19 december in circuit op Nieuw Zuid, Antwerpen. Ook dit jaar blijft het bekende concept behouden. The Empty Shop start met een lege winkel die gevuld wordt met gedoneerde kledij van hoogwaardige kwaliteit. Zowel shoppen als doneren is dus mogelijk.

Tineke D’Haese

Al heel wat bekende gezichten, ontwerpers en bedrijven deden een gift vooraf (An Buermans, HNST, Nathalie Vleesschouwer, Soe Nsuki …). Maar het project hoopt op nog meer. Ze roepen iedereen — bekende merken, grote namen uit de modewereld, maar ook mensen zoals jij en ik — op om kwaliteitsvolle kleding te schenken.

“Ik heb gewoon te veel broeken, dus ik dacht The Emtpy Shop is een ideale gelegenheid om mijn kleerkast eens uit te spitten. Ik vind het bovendien ook belangrijk dat iedereen de kans heeft om chiquere mode te kopen”, doneerster Jovana Mitrovc

/

Goed doel

De opbrengst van The Empty Shop gaat steeds naar een goed doel. Dit jaar zamelt het geld in om vrouwelijke vluchtelingen een eerste werkervaring te geven op de Belgische arbeidsmarkt. Zo krijgen deze vrouwen de kans zich verder te ontplooien in de maatschappij.

Ruaa is één van deze vrouwen. Ze behaalde haar diploma als advocate in Irak, maar in België is dat diploma niet geldig. Sinds kort werkt ze in De Kringwinkel in Schoten. Het zorgt ervoor dat Ruaa de Nederlandse taal verder kan leren. Zo hoopt ze in in de toekomst een opleiding te volgen. “Ik zou graag bediende worden”, vertelt ze.

Naast doneren en shoppen worden er ook allerlei activiteiten georganiseerd. Elke dag heeft een eigen programmatie met lezingen, workshops en late night shopping met muziek. Een brunch en een lezing over fast fashion sluiten zondag de week van The Emtpy Shop af.

Lees ook: Kerst 2021: de beste geschenktips voor mode- en beautyliefhebbers

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Antwerpen, Pop-up, The Empty Shop.