20 kunstenaars geven de Fendi Baguette een make-over
© Fendi

20 kunstenaars geven de Fendi Baguette een make-over

Door Esther Marneffe
Leestijd: 1 min

Fendi steekt zijn klassieke Baguette handtas in een nieuw jasje. In een nieuw project 'Hand in Hand', nemen twintig Italiaanse ambachtslieden de tas onder handen en geven er hun eigen draai aan. Elke kunstenaar, afkomstig uit een verschillende Italiaanse regio, herinterpreteert de Baguette met materialen en tradities van zijn eigen regio.

/

Silvia Venturini, creatief directeur van Fendi, selecteerde twintig lokale kunstenaars uit alle verschillende uithoeken van Italië. Het doel van het project is de diversiteit en unieke kwaliteit van Italiaans vakmanschap te eren en Italiaanse traditie in ere te houden.

Lees meer: Van Demi Moore tot Naomi Campbell en Kate Moss: Fendi brengt sterrencast samen

“Ik heb een speciaal project ontwikkeld met Italiaanse ambachtslieden, ieder geselecteerd uit een andere Italiaanse regio. Het eerste voorbeeld is de leren Baguette-tas die voor het eerst te zien was op de catwalk F/W 2020-2021. Die werd in Toscane gemaakt door een man die normaal gesproken kleine lederwaren met de hand maakt. Het is gemaakt van plantaardig leer, heel natuurlijk, en er zijn geen stiksels. Mijn doel is om elke Italiaanse regio te verkennen en de beste ambachtslieden te selecteren die nog steeds werken – en vervolgens het project wereldwijd uitbreiden”, liet Silvia Venturini weten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Fendi (@fendi)

/

Limited Edition

Er zijn dus twintig limited edition ontwerpen, voor elke Italiaanse regio één. Elk ontwerp heeft een eigen verhaal. De tassen worden ook gemaakt van typische Italiaanse materialen. Deze verschillen van leder tot linnen, en van borduurwerk tot hout en microtegeltjes.

Lees meer: De modeshow van Fendi was divers, intiem en familie stond centraal

Valigeria Bertoni, de kunstenaar uit de regio Lombardije, zag de Fendi Baguette als een combinatie van een mini koffertje en een juwelendoosje. Zijn ontwerp is dan ook een herinterpretatie in kostbaar groen leer en is vanbinnen afgewerkt met drie kleine lades.

 

Akomena Spazio Mosaico vertegenwoordigt de Noord-Italiaanse regio Emilia-Romagna. Op de tas staat een sterrenhemel gemaakt van met de hand uitgesneden microtegeltjes. Het ontwerp is een eerbetoon aan de mozaïeken van de stad Ravenna en het Mausoleum van Galla Placidia.

Bekijk de overige tassen hieronder:

Lees meer: Dit is het thema van het Met Gala 2021

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Ambacht, Fendi Baguette, Lokaal, Silvia Venturini.