Is ‘Da Vinci of Debt’ het duurste kunstwerk ooit?
© Natural Light

Is ‘Da Vinci of Debt’ het duurste kunstwerk ooit?

Door Enya Torrez
Leestijd: 1 min

Grand Central Station in New York huisvest wellicht een van de duurste kunstwerken aller tijden. 'Da Vinci of Debt' bestaat uit 2.600 officiële diploma's waarmee men de aandacht wil vestigen op de torenhoge studieschulden in de VS.

/

Da Vinci of Debt

In opdracht van Natural Light, een populair bier in Amerika, creëerden verschillende kunstenaars een installatie om de aandacht te vestigen op de Amerikaanse schuldencrisis onder studenten. Onder de naam Da Vinci of Debt zamelden ze 2.600 officiële en ingekaderde universitaire diploma’s in. Samen vormen de documenten een soort van cycloon, een symbolische voorstellingen van de crisis.

Elk diploma kost omgerekend zo’n 180.000 Amerikaanse dollar (€ 148.000), wat de gemiddelde kost is van een vierjarige opleiding in de VS. Dit zorgt voor een totaalwaarde van $147 miljoen dollar (goed voor € 121.400.00). Hiermee overstijgt het kunstwerk de waarde van het duurste schilderij dat ooit onder de hamer ging: ‘Salvatore Mundi’ van kunstenaar Leonado Da Vinci.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Maia Davitashvili (@maia_d)

/

Natural Light College Debt Relief

“Studieschulden zijn een van de belangrijkste en, jammer genoeg, een van de meest verlammende problemen van Amerikanen vandaag. We kozen kunst als medium om het programma van dit jaar te versterken omdat we de kost van kunst zagen als een gepast analogie voor de gigantische kosten van een vierjarig universitaire opleiding”, aldus Natural Lights Vicepresident Marketing, Daniel Blake.

Da Vinci of Debt viert de terugkomst van het ‘Natural Light College Debt Relief’-programma dat in 2018 werd opgericht. Elk jaar, voorziet het programma zo’n 1 miljoen dollar om mensen te helpen die vast zitten in schuldlasten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Natural Light (@naturallightbeer)

Lees meer Marie Claire op: Binnenkijken in het kantoor van ‘The Blonde Salad’, Foto van Jacquemus opent debat over homofobie #MeTooGay en Ontwerper Dirk Van Saene maakt debuut als keramiekkunstenaar.

Tags: Kunstwerken, Natural Light, New york, Studieschulden, USA.