Pentel Arts Challenge zamelt geld in voor SOS Kinderdorpen België
© detail uit werk van Denis Meyers

Pentel Arts Challenge zamelt geld in voor SOS Kinderdorpen België

Door Melani Purnomo Widagdo
Leestijd: 1 min

Tijdens de Affordable Art Fair in Brussel kan je deze week een kunstwerk kopen, en tegelijkertijd Belgische kinderen in complexe gezinssituaties steunen. Bij de Pentel Arts Challenge worden er 21 kunstwerken van Belgische artiesten geveild ten voordele van SOS Kinderdorpen België.

/

Dankzij de geslaagde eerste editie van de challenge in 2022, nodigden het bekende Japanse merk Pentel, van het teken- en schrijfmateriaal, en de Belgische verdeler Turbel zo’n 20 artiesten uit voor de tweede editie. Samen gaan ze de uitdaging aan om hun creatieve wereld te delen van 8 tot en met 12 februari bij Tour & Taxis.

De bezoekers kunnen ook zelf de handen uit de mouwen steken. Ze kunnen meetekenen aan een gigantische fresco. Of zelfs deel nemen aan workshops van enkele artiesten. Na het toonmoment worden de kunstwerken stuk voor stuk verkocht ten voordele van SOS Kinderdorpen België. Het Japanse merk Pentel lanceerde deze creatieve challenge ten voordele van het goede doel. De artiesten kregen carte blanche, en gingen aan de slag met potloden, stiften en aquarellen uit de uitgebreide Pentel-catalogus.

/

Van street art tot juwelen

Schilder en graffitikunstenaar Denis Meyers is voor de tweede keer peter en legde mee de hand aan de gevarieerde selectie van de deelnemende artiesten. Naast heel wat tekenaars en street artists zijn er ook artiesten zoals een hoedenmaakster en een juwelenontwerper. “Pentel-producten worden niet enkel gebruikt voor toegepaste kunsten. Het is dan ook heel boeiend om de brede waaier aan kunstenaars te weerspiegelen in onze selectie”, legt de Meyers uit. “We gaven de artiesten maar één voorwaarde: gebruik materiaal naar keuze uit de volledige catalogus van Pentel”.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Pentel Belgium (@pentel_belgium)

SOS Kinderdorpen

Dat Pentel Arts het goede doel SOS Kinderdorpen steunt, spreekt voor zich. De potloden en stiften dienen wereldwijd kinderen bij het creëren van hun eerste tekeningen. Aurélie Cuvelier, CEO van Pentel. “De eerste editie haalde bijna 12.000€ op ten voordele van SOS Kinderdorpen. Met dit eerste succes en het aantal getalenteerde artiesten dat nu deelneemt, hopen we het nog verder te schoppen in 2023!”

“Eén kind op 25 groeit op zonder stabiele ouderlijke steun en zorg”, zegt Hilde Boeykens, directrice van vzw SOS Kinderdorpen België. “Het is onze filosofie om aan deze kinderen op kleine schaal kwaliteitszorg te bieden zodat ze zich ten volle kunnen ontwikkelen. We beschikken over drie opvangcentra in België en voeren campagne voor betere zorg voor kinderen in complexe gezinssituaties.”

Meer info over de kunstveiling vind je hier.

Lees ook: Waarom miljoenen meisjes anno 2023 niet naar school gaan

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Affordable Art Fair in Brussel, Pentel Arts Challenge, Sos kinderdorpen.