Alles wat je moet weten over de Netflix-musical van het jaar ‘The Prom’
© Netflix

Alles wat je moet weten over de Netflix-musical van het jaar ‘The Prom’

Door Enya Torrez
Leestijd: 2 min

Broadway fans opgelet! 'The Prom' belooft al jouw stoutste musicaldromen waar te maken. Met een sterrencast zoals onder andere Nicole Kidman en Meryl Streep brengt Ryan Murphy de meest extravagante film van het jaar tot bij jou thuis.

/

Het verhaal

Het verhaal begint met Dee Dee Allen (gespeeld door Meryl Streep) en Barry Glickman (gespeeld door James Corden), twee grote musical sterren in New York City wiens laatste Broadway show een grote flop blijkt te zijn. Uit vrees dat hun carrières ten einde loopt, zoeken ze naar een publiciteitsstunt om dit tegen te houden. Slechts een blik op Twitter is voldoende om op het verhaal van middelbare school studente Emma Nolan (gespeeld door Jo Ellen Pellman) te botsen. Ondanks de steun van haar schooldirecteur (gespeeld door Keegan-Michael Key), heeft het hoofd van de oudervereniging (gespeeld door Kerry Washington) Emma verboden deel te nemen aan het eindejaarsbal met haar vriendin, Alyssa.

“Ik heb altijd schrik gehad om voor Ryan Murphy te werken door zijn werk in ‘American Horror Story’. Tot nu natuurlijk! “- Meryl Streep

Wanneer Dee Dee en Barry beslissen dat Emma’s onrecht het perfecte doel is om hun imago’s op te poetsen, vertrekken ze onmiddellijk richting het kleine dorpje in Indiana. In gezelschap van Angie (gespeeld door Nicole Kidman) en Trent (gespeeld door Andrew Rannels), twee acteurs die ook wel een carrière boost kunnen gebruiken, komen de Broadwaysterren zichzelf al snel tegen. Terwijl ze Emma helpen de avond van haar leven te beleven, worden ze geconfronteerd met hun eigen tekortkomingen en egoïsme. Het resultaat? Je weet nooit waar het leven je brengt.

/

Wanneer is ‘The Prom’ te zien?

‘The Prom’ komt uit op 11 december en is te streamen op Netflix. Net op tijd voor wat muzikaal plezier tijdens de feestdagen en om Keegan Michael-Key’s droom werkelijkheid te zien worden: “Kussen met Meryl Streep was als een droom die uitkwam. Nooit in mijn stoutste dromen had ik gedacht dat dit zou gebeuren”. Ja hoor, zelfs de grootste sterren worden wel eens starstruck.

/

Aan wat kan je je verwachten?

Hoewel de film op het einde van de rit een echte feel good-film is, zal je tijdens het kijken ervan waarschijnlijk enkele keren je wenkbrauwen fronsen. De film is niet gewoon erg “Amerikaans”, het is 10 keer Amerikaanser dan wat je ooit in je leven al hebt gezien. Begrijp ons niet verkeerd, de booschap van het verhaal is absoluut hartverwarmend. Toch is de manier waarop er naar de geaardheid van hoofdpersonage Emma gekeken wordt best dubbel.

De hele verhaallijn wordt immers benaderd vanuit de typisch katholieke visie die in Amerika nog steeds heerst. Hierdoor voelen sommige scènes van de film heel eigenaardig aan. Echter, complimenten aan de makers om een andere kant van het Amerikaans gedachtengoed voor te stellen. “Ik geloof dat pop cultuur de kracht heeft om culterele verandering na te streven,” zo vertelde Kerry Washington aan onze redactie.

Nog belangrijk om te weten is dat je echt wel fan moet zijn van musicals wil je deze film kunnen waarderen. Waardat films zoals ‘ABBA’ nog genoeg ruimte laten voor dialoog, wordt er in ‘The Prom’ letterlijk om de twee minuten gezongen. Maar dat heb je natuurlijk met een Broadway musical die verfilmd wordt.

/

Trailer

Lees meer Marie Claire op: 7 nieuwe films en series op Netflix om in december te kijkenDe Netflix-hit van het moment is slechts 12 minuten lang en Fan van ‘The Crown’? In deze hotels komen royals over de vloer.

Tags: Broadway, Netflix, The Prom.