Maak kennis met Penile Papers, een boek vol penissen voor het goede doel
© MCB

Maak kennis met Penile Papers, een boek vol penissen voor het goede doel

Door Esther Marneffe
Leestijd: 1 min

Penile Papers, het nieuwste fotoboek van Dominic Myatt, stelt een reeks van 62 penissen tentoon. Het is een verzameling van cartooneske tekeningen door artiesten zoals ontwerpster Vivienne Westwood, zangeres Beth Ditto en modefotograaf Nick Knight. De opbrengsten gaan integraal naar stichtingen voor seksuele gezondheid en rassengelijkheid.

/

Londense kunstenaar en tatoeëerder Dominic Myatt zijn kunst draait meestal rond het menselijk lichaam, maar zijn laatste werk is wel erg intiem. Zijn nieuwste boek, Penile Papers, is een verzameling van cartooneske penistekeningen door een gevarieerde lijst van interessante personen. Zo gaven modeontwerpers, artiesten, muzikanten, of zelfs medewerkers van een caleidoscopische ploeg, tv-presentatoren, een IT-adviseur, een winkelassistent, een pubhospita en een grootmoeder hun interpretatie van “de penis”.

Deze mensen kregen allemaal dezelfde opdracht: teken een afbeelding van een penis. In het boek staan ook enkele geschreven reacties die Myatt kreeg op zijn onorthodox verzoek. Zo zijn een “Nee, bedankt” en enkele antwoorden op vragen die Myatt aan zijn artiesten stelde, ingesloten in het boek. Dit zorgt voor een humoristische afwisseling.

/

Collector’s item

Het boek reflecteert fysiek de intimiteit van het onderwerp. De afbeeldingen zijn de grootte en lengte van de gemiddelde penis. Rol zo’n afbeelding op en je creëert opnieuw een soort penis. Het boek bevat 62 verschillende penissen.

Penile Papers heeft maar een eenmalige oplage van 200 bundels. Het is dus een exclusief collector’s item. Het boek kost € 17,50 en de opbrengsten gaan integraal naar het goede doel. 50% naar de Terrence Higgins stichting, een liefdadigheidsinstelling rond hiv en seksuele gezondheid en 50% naar de Runnymede stichting, een denktank voor rassengelijkheid.

We kunnen wel stellen dat seksualiteit een centraal thema is in Myatts werken. Zo is bijvoorbeeld zijn eerste boek, No Kissing, een verzameling van erotische Craigslist-advertenties van mannen die op zoek zijn naar andere mannen. Zijn schetsen illustreren wat de zoekertjes zouden inhouden.

Vond je dit interessant? Lees dan ook: Gids voor psoriasis moet taboes rond de ziekte bespreekbaar makenOok de pil verhoogt het risico op trombose: “Vergelijking met AstraZeneca is niet eerlijk”Tantraseks: de spirituele seksbeleving die je in extase brengt

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Dominic Myatt, Penile Papers.