Baden in een bierbad: Brussel opent twee bierspa’s in België
© Goodbeerspa

Baden in een bierbad: Brussel opent twee bierspa’s in België

Door Florianne Thys
Leestijd: 1 min

Vanaf mei kan je in België wegdommelen in een bad vol bier. Zowel het Brusselse wellnesscenter Bath & Barley als de Good Beer Spa openen hun deuren. Naast een klassieke spa-ervaring kan je er ook een verwensessie reserveren in een bad van hop, gerst, gist en water.

Beide bierspa’s bieden een intense rust en ontspanning aan in een relaxerende jacuzzi met kwaliteitsbier. Je krijgt de kans om alleen of met twee personen te luieren in één van de jacuzzi’s, die plaatsvinden naast een tapkraan waar je jezelf een biertje kan uitschenken. Bierbaden zijn niets nieuw: verschillende landen zoals Tsjechië, IJsland en Hongarije staan er voor bekend. En vanaf nu past België ook in dat rijtje.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bath&Barley (@bathandbarley)

Bier is gezond voor je lichaam

Hoewel je het niet zou verwachten, heeft bier naast een rustgevend effect op de geest, een positief effect op onze huid. Bier is namelijk rijk aan vitamine B wat onze huid en haarvaten ten goede komt. Je stressgehalte daalt ervan en de bloedcirculatie verbetert. Voor je haar werkt biergist vooral verzachtend. Daarnaast zorgt een bad van 37 graden Celsius voor een diepe reiniging van je lichaam en helpt het bij het opnemen van vitaminen. Eén van de ingrediënten van bier is hop, wat verrijkt is van antioxidanten die een echte detoxkuur vormen voor je lichaam. Hop zit onder andere verwerkt in de scrub die je aangeboden krijgt.

Goodbeerspa

/

Een bezoek aan één van de bierspa’s

De oprichters van Bath & Barley en de Good Beer Spa willen als echte bierliefhebbers de wereld van hun klanten doen openbloeien met hun Belgische bierkennis. Omdat ze de bierbaden als een totaalconcept beschouwen, bieden Bath & Barley ook foodsharing-gerechten aan. De Good Beer Spa pakt het ietwat anders aan en laten hun klanten na een deugddoend bierbad verder genieten in hun boetiekwinkel. Vanaf 1 mei kan je terecht in één van de bierspots, gesitueerd in hartje Brussel, voor een warm bierbad. Tickets zijn verkrijgbaar via hun websites. 

Lees meer Marie Claire op: Vijf spa’s om in te relaxen en resetten; Leg jezelf in de watten met deze heerlijke verwenproducten; 5 heerlijke quarantaine versnaperingen om jezelf mee te verwennen.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Bier, Welness.