45% van de Belgische singles wil zich laten vaccineren in de hoop een partner te vinden
© Getty Images

45% van de Belgische singles wil zich laten vaccineren in de hoop een partner te vinden

Door Enya Torrez
Leestijd: 1 min

Op zoek gaan naar een partner in een pandemie, het is een uitdaging. Ondanks dat datingapps dit voor een deel vergemakkelijken, vindt bijna 60% van de Belgische singles de huidige situatie nog steeds de slechtste ooit om te daten. Er wordt met veel ongeduld uitgekeken naar alternatieve manieren om te daten, wat bij 45% van de singles een rol speelt in hun beslissing om zich te laten vaccineren.

/

Single zijn tijdens een pandemie. Het kan best eenzaam zijn. Daarom vroeg datingservice Meetic aan 344 Belgische singles hoe zij zich voelen na een jaar corona. Wat blijkt? 28% ziet de toekomst eerder somber in. Vooral bij de 30-34 jarige singles wegen de lockdowns die nooit lijken te eindigen zwaar door.  1 op 2 Belgische singles mist het fysiek contact en het gebrek aan nieuwe mensen ontmoeten het meest.

Hoewel datingsapps en websites een deel van de eenzaamheid helpen op te lossen, is dit niet voldoende. Voor Belgische singles zijn virtuele dates toch niet het ideale. Velen kiezen er daarom voor een eerste date te organiseren met een wandeling door een nabijgelegen park. En hoewel we allemaal een nieuwe appreciatie voor wandelingen hebben gevonden, wil 3 op de 10 Belgische singles de wandelingen vervangen met een lekker glaasje drinken op de eerste date.

Het perspectief om opnieuw mensen te mogen en kunnen ontmoeten speelt voor 45% Belgische singles een grote rol in de beslissing om zich te laten vaccineren, een opmerkelijk resultaat.

Lees meer Marie Claire op: Single en een grote kinderwens? Dit zijn jouw opties in tijden van corona, De Chanel SS21 haute-couturecollectie doet dromen van grote trouwfeesten en 30 jaar na haar doorbraak staat Kate Moss nog steeds aan de top.

Tags: Corona, Meetic, Singles.