Wereldtuberculosedag: steun de strijd tegen tbc en koop deze sokken
© Pers

Wereldtuberculosedag: steun de strijd tegen tbc en koop deze sokken

Door Enya Torrez
Leestijd: 1 min

Vandaag is het Wereldtuberculosedag. Anno 2021 nog steeds nodig want jaarlijks sterven meer dan 1,5 miljoen mensen aan de gevolgen van de ziekte. Dankzij Damiaanactie kan je de strijd tegen tbc steunen door simpelweg sokken te kopen. 

/

Wereld Tuberculose Dag

Exact 139 jaar nadat de Duitse arts Robert Koch aankondigt dat hij de bacterie Mycobacterium tuberculosis had ontdekt, is de ziekte nog steeds een wereldwijd probleem. Tuberculose is een besmettelijke bacteriële infectieziekte die zich meestal ontwikkelt in de longen, maar ook in andere delen van het lichaam zoals de wervelkolom, nieren of lymfeklieren. Patiënten krijgen na besmetting pijn op de borst en moeten langdurig hoesten. Sinds 2018 behoort de ziekte tot de top 10 meest voorkomende doodsoorzaken wereldwijd. Zonder behandeling sterft de helft van de zieke mensen, met behandeling slechts 10%.

wereld tuberculose dag

Pers

Damiaanactie is een Belgische ngo die zich sinds 1964 inzet voor een wereld zonder tuberculose en andere infectieziekten, ook in België. Het tbc-project van Damiaanactie gaat onder andere actief op zoek naar nieuwe patiënten om deze te behandelen, genezen en opnieuw een plaats in de maatschappij te geven. Maar de ngo wil ook komaf maken met het stigma en de discriminatie rond de ziekte. Daarom kan jij sinds 17 maart op de webshop van de organisatie terecht om hippe kousen aan te kopen. Met je aankoop verwarm je niet alleen je voeten maar steun je tegelijkertijd de strijd tegen tuberculose.

Praktische informatie: de kousen zijn te verkrijgen in het rood, blauw, geel, paars en turquoise op www.damiaanactie-shop.be. Voor € 10 kan je een paar kousen aankopen, van maat 26 tot 45.

Lees meer Marie Claire op: Kinderkanker Dag werpt licht op tekort aan innovatie: “De medicijnen waren ouder dan zijn moeder”, “De pil verhoogt het risico op trombose ook, en daar hoor je niemand over” en 9 milieuvriendelijke seksspeeltjes om je seksleven duurzamer te maken.

Tags: Damiaanactie, Steunkousen, Wereld tuberculose dag.