Belgisch schoenenlabel Morobé lanceert eerste decocollectie
© Pers

Belgisch schoenenlabel Morobé lanceert eerste decocollectie

Door Enya Torrez
Leestijd: 1 min

Het Belgische schoenenlabel Morobé pakt onder de naam Morobé Maison uit met een eerste interieurlijn. Samen met kunstenares Anita Le Grelle vormden ze typerende elementen uit de schoenencollectie om tot decoratie.

/

Valerie Morobé, oprichtster van het schoenenlabel, wou al langer iets met decoratie doen. “Als ik geen schoenen had ontworpen, dan had ik me dieper in binnenhuisdecoratie verdiept”, zegt ze. Haar passie voor binnenhuisdecoratie begon al rond haar achttiende. Virginie woonde toen nog thuis, maar nam vanop verre reizen al accessoires en objecten mee die later de basis zouden vormen voor haar eigen interieur.

Morobé Maison

Pers

In de gloednieuwe Morobé-interieurcollectie komen Valerie’s beide interesses samen: schoenen en interieur. Het begon met haar droom om een vaas te maken in de vorm van haar Edith boot. “Dat vond ik echt een heel neig idee. Maar ik besefte dat ik die niet zelf kon maken. Het is ook geen object dat de eerste de beste keramist of pottenbakker kan maken, want je hebt een mal van die schoen nodig.” En dus riep het label de hulp van kunstenares Anita Le Grelle in.

Het eindresultaat? Een collectie interieurobjecten die op zichzelf kunnen staan. De geliefde wickerworkbroche die we eerder al in de schoenencollectie zagen verschijnen, maakt ook zijn opwachting in de deco-collectie. Anita maakte er handvaten van koffietassen van en een speelse slakom. Er komt ook een sleutelhanger van de broche die in Portugal zal worden geproduceerd.

De deco-collectie zal enkel online te koop zijn én in de eigen Morobé winkel in Antwerpen.

Lees meer Marie Claire op: Astro deco: zo ziet jouw interieur eruit op basis van je sterrenbeeld, Editor’s Pick: Ottolenghi x Serax en De 7 interieurstijlen van 2021.

Tags: Decoratie, Interieur, Morobé Maison.