Een blik achter de schermen bij de nieuwe Netflix-hit ‘Bridgerton’
© Netflix

Een blik achter de schermen bij de nieuwe Netflix-hit ‘Bridgerton’

Door Enya Torrez
Leestijd: 2 min

Kerstdag wordt dankzij de komst van Netflix-serie 'Bridgerton' nog net dat tikkeltje spannender. Geschreven door 'Shondaland'- en 'Grey's Anatomy'-regisseur Chris Van Dusen, belooft de reeks je volgende binge-obessie te worden. Neem hier alvast een exclusief kijkje achter de schermen.

/

Het verhaal

De serie ‘Bridgerton’ vertelt het verhaal van Daphne Bridgerton (gespeeld door Phoebe Dynevor), de oudste dochter van de machtige Bridgerton-familie, die haar debuut maakt op de competitieve huwelijksmarkt van Londen. De vooruitzichten om haar ware liefde te vinden, lijken hoopvol. Tot haar oudere broer alle potentiële kandidaten begint uit te sluiten en de mysterieuze Lady Whitledown zich in een roddelblad negatief uitlaat over Daphne.

Met hulp van de rebelse en meest begeerde vrijgezel, Hertog van Hastings (gespeeld door Regé-Jean Page), probeert Daphne haar reputatie te herstellen. Desondanks dat ze allebei volhouden niets in de ander te zien, is hun aantrekkingskracht ongekend en vliegen de vonken ervan af. Ze raken verwikkeld in een innerlijk gevecht waarbij ze moeten kiezen tussen wat ze echt willen en wat juist is om te doen, terwijl ze proberen te voldoen aan de verwachtingen van de aristocratische high society van Regency London.

/

De serie is gebaseerd op de gelijknamige romans van Julia Quinn, waarbij elk boek zich afzonderlijk op een van broers of zussen van de Bridgerton-familie richt. In tegenstelling tot de boeken, komen de personages in de reeks vanaf aflevering 1 samen tot leven. “Ik was meteen verkocht toen ik de boeken een eerste keer las”, vertelt regisseur Chris Van Dusen ons. “Ze bevatten alle element waartoe ik me aangetrokken voel in een verhaal. Ze bevatten humor en drama, maar zijn tegelijkertijd ook verdomd sexy. Je zal natuurlijk verschillen opmerken als je de boeken al gelezen hebt. Maar ik ben ervan overtuigd dat fans van het boek, ook elementen zullen terug zien waarvan ze fan waren tijdens het lezen.”

Ben je nog op zoek naar de ideale vorm van escapisme om het jaar mee te eindigen, dan is deze serie het antwoord. Verwacht je aan een mix van ‘Pride and Predjudice’ en ‘Gossip Girl’, inclusief adembenemende kostuums en setdesign. “We hebben ons voor de meeste kostuums gebaseerd op de stijl en de silhouetten van het begin van de negentiende eeuw. Maar door gebruik te maken van moderne stoffen en nieuwe technieken, hebben we tegelijkertijd een eigen stijl kunnen neerzetten”, aldus Ellen Mirojnick, kostuumontwerper van de reeks.

Bridgerton

NETFLIX © 2020

“Met alles wat er momenteel aan de hand is in de wereld, kon ik zelf ook wel een portie escapisme gebruiken. Werken aan ‘Bridgerton’ was ideaal om even te kunnen ontsnappen”, vertelt Chris Van Dusen ons. En hoewel het verhaal zich afspeelt aan het begin van de negentiende eeuw,  zou het even goed nu kunnen plaatsvinden. “Het is geen geschiedenisles, we eren de geschiedenis maar beperken ons er niet toe. We hebben er ook wat fantasie aan toegevoegd.”

/

Achter de schermen

Een serie die plaatsvindt in de 19e eeuw vraagt veel research, voorbereiding en vooral massa’s werk. Kostuumdrama’s hebben meestal de reputatie nogal conservatief te zijn, maar daar gaat ‘Bridgerton’ lijnrecht tegen in. De serie is een perfecte mix tussen oud en nieuw en voelt ondanks het tijdperk waarin het zich afspeelt, erg relevant en hedendaags aan. Zoals de regisseur ons ook vertelde.

Met meer dan 7500 verschillende kostuums en op maat gemaakte tapijten en andere setdecoratie, was het voor de vele creatieve breinen achter de schermen bovendien de uitdaging van hun leven.

Neem hieronder een kijkje achter de schermen en al het werk dat komt kijken bij de creatie van een Netflix-hit:

Lees meer Marie Claire op: Alles wat je moet weten over de Netflix-musical van het jaar ‘The Prom’, De Netflix-hit van het moment is slechts 12 minuten lang en The Queen’s Gambit: het verhaal achter de nieuwe verslavende serie op Netflix.

Tags: Bridgerton, Netflix.