Ga samen met je kroost op de foto en steun de strijd tegen moedersterfte
© Memisa

Ga samen met je kroost op de foto en steun de strijd tegen moedersterfte

Leestijd: 1 min

De Belgische ngo Memisa organiseert voor de vierde keer op rij de fotoshoot 'Mama's voor het leven'. In Afrika sterven nog steeds veel mama’s aan de gevolgen van hun zwangerschap of bevalling en de organisatie wil daar ten strijde tegen trekken door mama's te verenigen. 

/
Memisa

Pers

Dagelijks sterven wereldwijd 810 vrouwen (cijfers UNDP) aan de gevolgen van hun zwangerschap of bevalling. Veel complicaties kunnen vermeden worden mits professionele medische begeleiding. Tijdige opsporing en een goede behandeling betekenen immers een wereld van verschil.

Daarom brengt Memisa ode aan alle mama’s en organiseert ze een fotoshoot om de liefde te vereeuwigen die moeders en kinderen verenigt. Met de opbrengst kan de ngo investeren in haar projecten en de Belgische vrouwen die deelnemen kunnen hiermee solidariteit tonen met hun Afrikaanse zusters.

Memisa Belgium

Memisa is een Belgische niet-gouvernementele organisatie die strijdt voor toegang tot kwaliteitsvolle gezondheidszorg voor iedereen, vooral voor de meest kwetsbare bevolkingsgroepen. In samenwerking met verschillende partners ondersteunt de ngo de bestaande gezondheidsstructuren en maakt zij van de gezondheid van moeders en kinderen haar prioriteit.

Neem deel aan de fotoshoot

In 2021 worden 7 fotoshoots in 4 verschillende Belgische steden georganiseerd. Naast Brussel (1,2,29 en 30 mei) en Gent (6 juni) staan ook Mechelen (8 mei) en Luik (13 juni) op de agenda.

Via www.mamasvoorhetleven.be, kiest u de gewenste dag, tijdstip en locatie en na het schenken van een gift naar keuze is uw inschrijving compleet. De deelname is dus niet volledig gratis.

We zitten natuurlijk nog steeds in een pandemie. Tijdens de fotoshoots zullen alle hygiënemaatregelen en afstandsregels gerespecteerd worden. Zo zijn mondmaskers verplicht in de studio en is het aantal toegelaten personen beperkt.

Tags: Fotoshoot, Goede doel, Memisa.