Wolford is het eerste kledingmerk met een Cradle to Cradle-certificaat
© Pers

Wolford is het eerste kledingmerk met een Cradle to Cradle-certificaat

Leestijd: 1 min

Langzaamaan verandert de mode-industrie en de mentaliteit van de consument. Er is nog een lange weg te gaan, maar steeds meer bedrijven kiezen voor duurzaam en ecologisch verantwoord. Wolford ging een stapje verder en werd wereldwijd het eerste kledingmerk met een Cradle to Cradle- certificaat.

Om onze mooie planeet te redden, moet er veel veranderen. Gelukkig zien steeds meer mensen en ondernemingen dit ernstige probleem in en wordt er veel initiatief genomen voor een meer leefbare samenleving. Ook de mode-industrie is aan het veranderen, zo bewijst het Oostenrijkse Wolford.

/

Cradle to Cradle

Het Cradle to Cradle – certificaat is de strengste, maar ook meest betrouwbare maatstaf van duurzame producten. Bedrijven met zo’n certificaat streven bewust naar een constante cyclus van grondstoffen. Het gaat dus verder dan alleen recycleren of hergebruiken, het doel is om geen enkele grondstof verloren te laten gaan. Wolford is het eerste kledingmerk die een certificaat kon behalen in twee categorieën.

Alles begon voor het merk in 2018 met de Aurora leggings en pullovers. Door de aanpassing van het productieproces werd het mogelijk om de kleding volledig afbreekbaar te maken. Na gebruik kan de kleding gecomposteerd worden tot biogas, dat op zijn beurt opnieuw gebruikt wordt om nieuwe kleding te maken. Om het Cradle to Cradle-certificaat voor techniek te behalen, begon het merk ook te werken met garen gemaakt van gerecycleerde visnetten. In 2020 lanceert Wolford haar eerste leggings die met deze techniek werden gemaakt.

Meer lezen: Kringloopeconomie: Ikea gaat nu ook meubels verhuren

/

What’s next?

Wolford gelooft dat het belangrijk is om tijd te nemen voor mode, in een tijd waar alles sneller en sneller moet gaan. De grondstoffen van onze planeet zijn eindig, en daarom is de trend van fast fashion niet langer leefbaar. Het bedrijf is al vijf jaar lang bezig met de volgende stap naar een circulair model. De Cradle to Cradle-methode sluit dan ook perfect aan bij de visie van het bedrijf en ze zijn dan ook terecht trots dat ze als eerste textielbedrijf deze certificaten hebben behaald.

Meer lezen?Ecoreizen: 5 reizen die onze planeet niet te veel belastenModeketen Monki kiest deze herfst voor 100% duurzaam katoenChopard werkt binnenkort met 100% duurzaam goud.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Cradle to cradle, Duurzaamheid, Kringloopeconomie, Wolford.