Modeketen Monki kiest deze herfst voor 100% duurzaam katoen
© Pers

Modeketen Monki kiest deze herfst voor 100% duurzaam katoen

Door Lieselot Coppens
Leestijd: 1 min

Monki staat bekend als een hip én betaalbaar modemerk. Wanneer die hippe en betaalbare kleren dan ook nog eens duurzaam blijken te zijn, worden wij helemaal enthousiast.

Asos kondigde eerder dit jaar al aan dat ze vanaf januari 2019 de verkoop van zijde, veren, kasjmier en mohair op hun website stopzetten. Nu doet ook Monki zijn duit in het zakje. Ze verzekeren de consument dat de productie van hun katoenproducten 100% duurzaam gebeurt deze herfst.

Duurzaam katoen?

Op welke manier is hun katoen nu juist duurzaam? Ten eerste maken ze gebruik van organisch en gerecycleerd katoen. Organisch katoen wordt geteeld zonder pesticiden en chemische meststoffen. Gerecycleerd katoen hergebruikt waardevolle vezels. Daarnaast werken ze samen met Better Cotton Initiativeeen keurmerk dat toeziet op een milieuvriendelijke productie en waardig werk.

Duurzaam katoen: blijft het daarbij?

Monki heeft zich als doel gesteld om tegen 2030 alleen nog maar duurzame materialen te gebruiken. Het gebruik van 100% duurzaam katoen is dus de eerste stap in de goede richting. Ze trekken hun duurzaam beleid door op alle vlakken: hun winkels zijn voorzien van duurzame energie en ze recycleren ook graag je gebruikte kleren.

Inleveren gebruikte kleren

Ja, je las het goed, Monki neemt graag je gebruikte kleren over! Elk kledingstuk (ook oude lakens en handdoeken), met of zonder gaten, is welkom in elke Monki-winkel. Bovendien krijg je 10% korting op je volgende aankoop. Dus: steek snel die oude kleren in een zak en haast je naar Monki!

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Duurzaam, Herfstcollectie, Katoen, Monki.