Chopard werkt binnenkort met 100% duurzaam goud
© Chopard

Chopard werkt binnenkort met 100% duurzaam goud

Door Lucie Delplanque & Nora Antonissen
Leestijd: 1 min

Op 22 maart kondigde Chopard aan dat zij tegen juli 2018 100% ethisch verantwoord goud gaan gebruiken in hun juwelen en horloges.  Een stap dichter bij duurzame ontwikkeling, een waarde die het merk al bijna 30 jaar drijft.

Maar wat bedoelt Chopard met 100% ethisch verantwoord goud? Het is goud dat wordt verkregen van leveranciers die voldoen aan de hoogste milieu-eisen en sociale normen. Vanaf juli 2018 zal het goud enkel afkomstig zijn van kleine mijngemeenschappen die verbonden zijn aan twee duidelijk traceerbare bronnen: de Swiss Better Gold Association en de RJC Chain of Custody (beide RCJ-gecertificeerde raffinaderijen).

Toewijding

In 2017 trad Chopard al toe tot de SBGA (Swiss Association for Better Gold). Hun doel: meer participatie krijgen in initiatieven om de levensomstandigheden van minderjarigen te verbeteren. Het was ook een goede manier om mee te werken aan de groei van ethisch verantwoord gewonnen goud. Chopard staat vooral bekend om zijn sieraden en uurwerken van uitzonderlijke kwaliteit. Maar het merk geniet tegenwoordig ook veel aandacht omwille van hun inzet inzake sociale en milieugerelateerde kwesties.

Chopard

Chopard

Meer informatie over Chopard kan je vinden op www.chopard.com.

Vond je dit interessant? Lees dan ook: ‘Crush of the day: de book tote bag van Dior‘.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Chopard, Duurzaam, Ethisch, Goud, Juwelen.