Yes: Ish Ait Hamou deelt trailer ‘Klem’
© kortfilmfestival Leuven

Yes: Ish Ait Hamou deelt trailer ‘Klem’

Door Louise Hendrickx
Leestijd: 1 min

Ish Ait Hamou lost ein-de-lijk de trailer voor zijn kortfilm Klem. De prent is gebaseerd op zijn novelle Als je iemand verliest die je niet kan verliezen, en gaat over de vluchtige ontmoeting tussen topchirurg Sheila en de Palestijnse vluchteling Suleyman die hun levens verandert.

Creatieve duizendpoot

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ish Ait hamou (@ishquote) op

Ish Ait Hamou met één woord beschrijven is vrijwel onmogelijk. De 31-jarige Belg met Marokkaanse roots werd bij ons bekend als choreograaf en jurylid van het dansprogramma So You Think You Can Dance. In 2014 debuteerde hij als schrijver met Hard Hart en in 2015 verscheen de bestseller Cécile. In 2016 won hij de Prijs van de Gelijkheid als voorvechter van solidariteit en gelijkheid na zijn deelname in Terug naar eigen land. Ondertussen gaat hij ons hele land door met zijn creatieve voorstelling ‘Aangenaam, ik ben Ish’, en is hij ambassadeur van zijn thuisstad Vilvoorde. Op Radio 2 vertelt hij de verhalen van iedereen die hem contacteert in ‘Brieven aan Ish’.

/

Het boek

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ish Ait hamou (@ishquote) op

Klem is gebaseerd op Hamou’s novelle Als je iemand verliest die je niet kan verliezen, een verhaal dat hij schreef voor de Te Gek?!-campagne. Deze organisatie zet zich in voor jongeren met psychische problemen. Het grote thema van het boek is dan ook psychische gezondheid, waarbij topchirurge Sheila centraal staat. Maar ook de vluchtelingenproblematiek wordt aangekaart, met de Palestijnse Suleyman als woordvoerder.

/

De film

De kortfilm kreeg een kortere, krachtigere naam dan het boek. Veerle Dobbelaere en Nasrin Dchar nemen de hoofdrollen voor hun rekening. De regie ligt volledig in handen van Ish zelf. Vanaf 12 december is de prent in de zalen te zien. Maar wie echt niet langer kan wachten gaat best naar het Internationaal Kortfilmfestival van Leuven vanaf 6 december. Op die dag wordt niet alleen de film gepresenteerd, maar heb je ook de kans om de schrijver/regisseur zelf te ontmoeten. Ish zal ook het nieuwe jaar goed inzetten, want op 1 januari 2019 staat de film in de programmatie van televisiezender één.

 

Breng nog meer cultuur in je leven met onze tips: Weekendtip: de Brussels Art Fair wordt stijlvol 64In beeld: de winnaars van de National Geographic fotowedstrijd 2018 & Dit zijn de must see films en series op Netflix in november

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Boek, Celebs, Choreografie, Cultuur, Danser, Festival, Film, Ish ait hamou, Kortfilmfestival, Schrijver, Trailer.