Zien: Disney lanceert de allereerste trailer van Mulan
© Disney

Zien: Disney lanceert de allereerste trailer van Mulan

Leestijd: 1 min

De afgelopen tijd werden we door Disney al verwend met live-action versies van nostalgische animatiefilms zoals Dumbo en Aladdin. Volgend jaar is het dan weer de beurt aan Mulan. Disney lanceerde zonet de eerste trailer van de film en die lijkt alvast erg veelbelovend!

/

Live-action Mulan

Voor wie het niet (meer) zou weten: Mulan is een Disneyfilm die zich afspeelt in China tijdens de Han-dynastie. Wanneer Fa Mulan te horen krijgt dat haar oude vader Fa Zhou moet strijden tegen de Hunnen, doet ze zich voor als man om zo zijn plaats in te nemen.

Liu Yifei kruipt in deze live-action film in de huid van Mulan. Voor veel fans is dit een overwinning van de diversiteit in de Hollywoodfilm, want naar verluidt bevatte het originele script veel niet-Chinese personages. De casting van de film werd zwaar onder de loep genomen, aangezien veel mensen Disney al op voorhand beschuldigden van het ‘witwassen’ van de animatiefilm. De film werd geregisseerd door Niki Caro, die de tweede vrouwelijke regisseur van een Disneyfilm met een budget boven de 100 miljoen dollar wordt.

/

Ontdek de allereerste trailer:

De originele animatiefilm Mulan dateert al van 1998. In 2020 staat de première van de remake voorlopig gepland op 27 maart. Nog even geduld dus, maar gelukkig kunnen we in afwachting al genieten van deze eerste trailer.

Meer lezen? De beste films op Netflix om even te ontsnappen aan de hitteINTERVIEW: Hoeveel Disney zit er in Chiara Ferragni?5 Netflix series die in 2018 onder de radar bleven.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Disney, Mulan, Trailer.