5 Netflix series die in 2018 onder de radar bleven
© Netflix

5 Netflix series die in 2018 onder de radar bleven

Door Laura Dabekaussen  & Charlotte Deprez
Leestijd: 3 min

2018 was het jaar van de blockbusters en hitreeksen op Netflix. We leerden hoe je een bank te slim af bent, dat oranje het nieuwe zwart is en dat de beste kijk op de wereld die van een Queer Eye is. Maar met zoveel topentertainment beschikbaar bleven er kleinere producties onder de radar.

Kijk mee naar de top 5 ondergewaardeerde Netflix-series.

/

1. Lovesick

Dylan (gespeeld door Johnny Flynn) krijgt te horen dat hij Chlamydia heeft. Een niet zo sexy diagnose, vooral niet wanneer hij alle vrouwen waarmee hij heeft geslapen moet opbellen en informeren over zijn SOA, zodat ze zichzelf kunnen testen. Wat volgt is een reeks hilarische en vooral ook awkwarde conversaties van Dylan, die tussen zijn exen ook op zoek gaat naar de ware. Veilige pret verzekerd!

Waarom je zeker moet kijken

Omdat als het niet aan de naam lag, deze al lang een plekje tussen jouw favoriete Netflixseries had veroverd. Toen deze voor het eerst uitkwam in 2014, heette de serie namelijk niet lovesick maar ‘Scrotum Recall, wat zoiets als ‘balzak terugroepen’ betekent. Een ongelukkige naam die ervoor zorgde dat deze diamant onder onze radar bleef. Bij de aanvang van het tweede seizoen besloten de makers de naam te veranderen naar ‘Lovesick’, wat misschien toch een beetje laat is?

Het verhaal bestaat uit Flashbacks naar oude veroveringen van Dylan, en krijgt geleidelijk meer diepgang. Hij en zijn twee beste vrienden, de charmante rokkenjager Luke (Daniel Ings) en zijn best friend Evie, (Antonia Thomas, gaat er al een belletje rinkelen? Zij zat al in de bekende serie Misfits) het meisje waar hij overduidelijk verliefd op is. Kortom Lovesick heeft alles in zijn mars om een hit worden, zelfs de naam.

Trailer

/

2. Dix Pour Cent

Dix Pour Cent volgt het hectische leven van de Parijse kunstacademie na de dood van haar oprichter.

Waarom je hem zeker moet kijken

Netflixseries zijn over het algemeen origineel, maar Dix Pour Cent, geeft de authentieke belevingen van haar acteurs. Elke aflevering gaat over een andere filmster, die geen rol, maar zichzelf speelt. Hierdoor krijg je ook een glimp uit het leven van de bekende artiesten. We zien Guy Marchand, 81 jaar oud en dement, Monica Belluci wanhopig op zoek naar haar celibaat en Cécile de France die aarzelt om een rol te nemen. Het is een serie vol zelfspot en humor, met acteurs geportretteerd als hun normale zelf. En die lachen wel eens graag met zichzelf.

Trailer

/

3. Atypical

Wanneer een tiener met autisme op zoek gaat naar een relatie en onafhankelijkheid, maakt hij van zijn veilige leven een puinhoop. Het is een verhaal over menselijkheid, vriendschap, liefde en de humor van zaken inzien.

Waarom je zeker moet kijken

Deze hartwarmende serie zit werpt een nieuw licht op het thema autisme. Met luchtige vertolkingen en dramatische scenes vol zwarte humor, is het een eerlijke vertolking op het leven. Laat je verrassen door de relatie tussen Sam en zijn ‘begeleiding’ die doorheen het verhaal, eerder vriendschappelijk dan professioneel is.

Trailer

/

4. Love

Deze serie is, buiten de titel gerekend, alles behalve generisch. Het verhaal begint in Los Angeles waar het koppel Gus en Mickey woont. Mickey is rebels, terwijl Gus dat geenzins is. Navigeer mee in hun wereld terwijl ze samen de struggles van een moderne relatie aangaan. Het is een van de betere Netflixseries over romantiek.

Waarom je zeker moet kijken

Omdat deze komedie echt supergrappig is en ze ver weg vaart van de standaard Rom-Coms en hun stereotypen. Ontdek een relatie zoals ze is: warrig , gecompliceerd en verslavend, maar toch ooh zo leuk om te hebben.

Trailer

/

5. The End of the F**cking World

Een statement titel en ook een statement serie. Het verhaal begint met het hoofdpersonage (Alex Lawther) die zichzelf voorstelt. ‘Hallo ik ben James, ik ben 17 en ik ben er vrij zeker van dat ik een psychopaat ben.’ En daarmee is de toon gezet. Na zijn ontmoeting met de al even, laat ons eerlijk zijn, bizarre Alyssa (Jessica Barden), beleven de twee allerlei avonturen.

Waarom je zeker moet kijken

Omdat deze serie al meer prijzen opstreek dan de speelduur van een aflevering. Met 2 Golden Globes en een Emmy award, is The End of the F**cking World een echte Bingewatcher. Ga maar na met al die tonnen Britse humor, het perfect uitgevoerde tienergeschreeuw en gesprekken waar je nekharen van overeind gaan staan.

Trailer

Lees meer Marie Claire: Yes, Ish Ait Hamou deelt nieuwe trailer van ‘Klem’, Plan Coeur de meest bingeworthy serie op Netflix, 7 handige apps voor drukbezette vrouwen, Na vacation en staycation is er nu ook de trend die je fit houdt: fitcation.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Hollywood, Netflix, Series, Tv.