De beste films op Netflix om even te ontsnappen aan de hitte
© Shutterstock

De beste films op Netflix om even te ontsnappen aan de hitte

Leestijd: 2 min

We mogen absoluut niet klagen over het mooie weer van de afgelopen weken, maar toch kan de hitte soms even te veel worden. Gelukkig kan je altijd even binnen schuilen met een ontspannende film. Dit zijn onze favoriete films op Netflix.

Niet iedereen is even tevreden over het aanbod films op de populaire streamingdienst Netflix. Zeker niet omdat het aanbod nogal mager is in vergelijking met al de fantastische series die je op Netflix vindt. Toch kan je er ook enkele filmpareltjes vinden die zeker de moeite waard zijn. Ideaal om even te ontsnappen aan de hitte!

The Shallows

Blake Lively schittert in de spannende thriller The Shallows. De film vertelt het verhaal van Nancy, een jonge vrouw die alleen gaat surfen op een verlaten strand. In de zenuwslopende film wordt Nancy aangevallen door een witte haai. Met een zwaargewond been moet ze de nacht proberen te overleven, terwijl ze wacht op hulp.

/

Love, Rosie

Love, Rosie vertelt het verhaal van twee jeugdvrienden (gespeeld door Sam Claflin en Lily Collins). Plots verhuist Alex van Dublin naar Amerika. Kan hun vriendschap deze grote afstand overleven of groeien ze langzaam uit elkaar? En is hun relatie enkel vriendschappelijk of niet? Love, Rosie is de perfecte film voor alle romantische zielen!

/

Magic Mike

Opzwepende muziek, strippers en heel veel knappe mannen…moeten we nog meer zeggen? Magic Mike gaat over de 30-jarige stripper Mike, gespeeld door Channing Tatum, en de andere dansers van de Xquisite Strip Club. In de film introduceert hij Adam, gespeeld door Alex Pettyfer, aan de bijzondere levensstijl van strippers, met alle gevolgen van dien.

/

Annihilation

Netflix kocht de mysterieuze film Annihilation, nadat de film in de VS geen kassucces werd. Nochtans blijkt de film een echt pareltje te zijn wat science fiction betreft. In het prachtig gefilmde verhaal gaat Lena (Natalie Portman) samen met een groep vrouwelijke wetenschappers op verkenning in The Shimmer, een mysterieuze vlek die plots in een natuurgebied is verschenen. Tijdens de zelfmoordmissies ontdekken de vrouwen hoe vreemd de vlek echt is. Een absolute aanrader voor alle fans van het genre!


/

The boy in the striped pyjamas

Het dramatische oorlogsverhaal The boy in the striped pyjamas gaat over de 9-jarige Bruno die samen met zijn gezin verhuist naar een verlaten plaats. Uit verveling gaat de jongen op onderzoek en ontdekt hij dat er achter zijn huis een groot, ijzeren hek staat. De jonge avonturier sluit er een bijzondere vriendschap, met een jongetje in een gestreepte pyjama die een volledig ander leven leidt dan hijzelf. Maar die vriendschap is niet zonder gevolgen…

/

Self/less

Een miljardair blijkt ongeneeslijk ziek te zijn en krijgt een aanbod om zijn geest te verplaatsen in een nieuw lichaam. Wanneer hij wakker wordt in het nieuwe lichaam krijgt hij steeds vaker flashbacks naar het leven van de vorige eigenaar. De vorige eigenaar, gespeeld door Ryan Reynolds, blijkt niet zo onschuldig te zijn en dat zorgt voor een heleboel problemen.


/

Before I go to sleep

Elke ochtend wordt Christine wakker naast een vreemde man in een onbekend huis. Elke ochtend legt de man haar geduldig uit dat hij Ben heet en haar echtgenoot is. Christine kan namelijk geen nieuwe herinneringen aanmaken sinds ze enkele jaren geleden een ernstig auto-ongeluk kreeg. Samen met een therapeut oefent ze elke dag op haar geheugen en zo ontdekt ze langzaamaan dat er iets niet klopt aan het verhaal van Ben.

/

Notting Hill

Sommige films moet je gewoon meerdere keren gezien hebben. De klassieker Notting hill is daar een uitstekend voorbeeld van. De film gaat over de beroemde filmster Anna Scott en de eigenaar van een boekenwinkeltje in Notting Hill. Wanneer de twee elkaar ontmoeten is een relatie het laatste waar ze aan denken, maar in het charmante Notting Hill is niets onmogelijk.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Netflix, Netflix films.