INTERVIEW: Hoeveel Disney zit er in Chiara Ferragni?
© Pers

INTERVIEW: Hoeveel Disney zit er in Chiara Ferragni?

Leestijd: 2 min

Dat onze favoriete tekenfiguur ook nog eens een gevoel voor mode heeft (of voor marketing) bleek uit de keuze van zijn meter. De meest invloedrijke modeblogster Chiara Ferragni mocht de meest iconische Disney-figuur Mickey Mouse begeleiden op de parade van zijn 90ste verjaardag.

Allures van een Disneyprinses had ze zeker. In een enorme dramatische vuurrode Giambattista Valli jurk – die Belle groen van jaloezie zou maken – stak ze traditiegetrouw de gigantische kerstboom aan die het themapark verlichtte.

De keuze voor Chiara is een interessante zet voor Disneyland Parijs die in één klap de harten van kinderen, tieners, moeders vaders en modeliefhebbers verovert. Maar het is ook een terechte. Want Ferragni mag zich – met een tatoeage van Mickey – tot grote Disneyfan kronen. Ze is zelfs zo’n fan van het park, dat ze man Fedez en zoontje Leone eventjes thuisliet voor een op en afje naar Parijs.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Chiara Ferragni (@chiaraferragni) le

/

“It’s been amazing, yet very tiring”, vangt Chiara aan. Vermoeid ziet ze er alvast niet uit, maar daar heeft de felrode lippenstift wellicht iets mee te maken. Ze kwam een dag eerder aan en testte naar eigen zeggen àlle attracties van het park. Schrik? Heus niet.

“De laatste keer dat ik in Disney was, was ik zwanger maar kon ik het nog niet bekend maken. Ik moest de meeste attracties dus overslaan. Deze keer wou ik het goed maken, de rollercoaster in. Al merk ik wel dat ik sneller misselijk word dan vroeger.”

Hoe ervaart ze het als Mickey’s meter:

“Today is been like a dream come true”, zegt de Italiaanse met een zo Amerikaans mogelijke flair. “Deel uitmaken van de parade en zoveel vrolijke mensen bij elkaar zien. Ja, het was eigenlijk een stuk aangrijpender dan ik had voorspeld. Je ziet zoveel geluk rond jou, zoveel kleine kinderen die helemaal opgetogen zijn”.

Je hebt een samenwerking met Disney voor Mickey looks. Wat heeft Mickey dat andere Disney-figuren niet hebben? 

Mickey is altijd al mijn lievelingsfiguur geweest, hij is een icoon, en hij is ook altijd heel aanwezig geweest in mijn garderobe en stijl. Sinds kleinsaf.

Vandaar ook de tatoeage op je pols?

Klopt. De tattoo op mijn pols is van Mickey Mouse die een selfie neemt.Het is eigenlijk een mix van zijn wereld, en de mijne. Niet speciaal gezet voor zijn verjaardag hoor, ik heb hem al vijf jaar.

/

Leone

Is je zoontje Leo al een goed publiek om Disneyverhalen aan voor te lezen? 

Dat begint, we laten hem ook sinds kort fragmenten uit Disney-films zien, waaronder de Lion King en de Mickey Mouse club. Hij is grote fan, dus dat belooft.

Wat is jouw eerste Disney-herinnering als kind?

Alsof het gisteren was! Elk jaar als er een nieuwe film uitkwam, maakten wij er een familieaangelegenheid van om die samen te gaan bekijken. In het bijzonder de Lion King bleef me het meeste bij en dan vooral het personage van Simba. Mijn zoon heet Leone, Italiaans voor “leeuw”, ook een knipoog naar de kleine Simba.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Chiara Ferragni (@chiaraferragni) le

We vieren Mickey’s  90ste verjaardag en hij lijkt als het ware niet te verouderen. Wat is zijn geheim, denk je? Simpel, door zich te omringen met jonge mensen en kinderen, liefde en happiness. Je omgeven in vrolijkheid helpt sowieso.

Tot slot, jij als Disneyprinses, met wie zou je jezelf kunnen vergelijken?

Mmmh, dat is een moeilijke. Ik ga toch voor Ariël, want op een of andere manier zijn we gelijkaardig. Ze joeg letterlijk haar shattered dreams na, en ze deed er alles aan om haar dromen te vervullen en ambities te koesteren. In die zin ben ik dezelfde: als ik een doel voor ogen heb, doe ik elke dag mijn best om dat doel te bereiken.

Dank, Chiara! 

Meer Mickey nieuws? Doe de Mickey Mouse route en win een trip naar Disneyland Parijs.
Meer Chiara? Bekijk het sprookjeshuwelijk van Ferragni en Fedez afgelopen zomer, hier. 

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Chiara ferragni, Disney, Mickey Mouse.