Tiffany & Co. maakt duurste halsketting ter wereld
© Tiffany & Co.

Tiffany & Co. maakt duurste halsketting ter wereld

Leestijd: 1 min

Het Amerikaanse juwelenmerk Tiffany & Co. heeft een diamant van 80 carat aangekocht om een halsketting mee te maken. Volgens het iconische huis zal het de duurste halsketting ter wereld worden. 

/

Tiffany’s kondigde deze week aan dat het een historisch juweel opnieuw zal maken. Het gaat om een extreem exclusieve halsketting die het huis in 1939 voorstelde op de New York World’s Fair. Het Amerikaanse merk kocht daarvoor een ovalen diamant aan van 80 carat die ontgonnen werd in Botswana, Afrika. De steen zal geslepen en verder behandeld worden in het hoofdkwartier van Tiffany & Co. in New York.

Lees ook: Met deze juwelen steel je zelfs in jogging de show.

Tiffany & Co.

Even ter verduidelijking: een ronde diamant met een carat van 5 weegt 1 gram. Vermenigvuldig dat met meer dan vijftien en je komt uit bij – als we het hebben over diamanten – een reusachtige steen van om en bij de 16 gram. Voor Tiffany’s is dit de grootste en duurste diamant die ze ooit aankochten.

Eigendom van Tiffany & Co.

De halsketting zal in 2020 voorgesteld worden als de flagship store op Fifth Avenue de deuren opnieuw opent. Het juweel zal niet verkocht worden, maar blijft eigendom van het Amerikaanse huis.

Lees ook: Rolex, Cartier, Omega… Welke horloges behouden hun waarde?

“Is er een betere manier om de opening van onze getransformeerde Tiffany flagship store in 2022 te vieren dan met deze ongelooflijke ketting? We stelden hem voor het eerst voor op de wereldtentoonstelling van 1939, en het werd een van onze meest gevierde stukken toen we onze deuren op 57th Street en Fifth Avenue openden”, zegt Victoria Reynolds, Tiffany & Co. Chief Gemoloog. “De nieuwe ketting is een perfecte afspiegeling van ons merk als een New Yorkse luxejuwelier, wiens oprichter bekend stond als de ‘King of Diamonds’.”

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Diamant, Juwelen, New york.