9 milieuvriendelijke seksspeeltjes om je seksleven duurzamer te maken
© unsplash

9 milieuvriendelijke seksspeeltjes om je seksleven duurzamer te maken

Door Chantel Pereira  & Enya Torrez
Leestijd: 2 min

Ontdek hier onze verzameling van de beste duurzame seksspeeltjes en accessoires voor jouw plezier.

Waarom je seksspeeltjes vervangen?

We bannen massaal plastic waterflessen uit ons leven, eten minder rood vlees, kopen kleren van ethische modemerken en schaffen ecologische beautyproducten aan. Maar als het op ons seksleven aankomt, staan we amper stil bij milieuvriendelijkere alternatieven. Of althans nog niet.

Condoomverpakkingen, glijmiddel opgeslagen in plastic flessen en die met plastic bedekte kleine gadgets die ons zoveel on-demand plezier bezorgen, zijn in feite schadelijk voor het milieu doordat plastic niet kan worden afgebroken. Ja, je raadt het al – je seksspeeltjes leiden tot opeenhopingen van vuilstortplaatsen en vervuilde zeeën.

De overstap maken van iets waarvan je vindt dat het een essentieel onderdeel is van je nachtkastje naar een nieuw tijdperk van seksspeeltjes, kan een behoorlijke stap zijn. Maar naarmate we vooruitgang boeken in de richting van een groenere en schonere manier van leven, groeit ook de seksspeeltjesindustrie en haar productie van alternatieve milieuvriendelijke vervangers voor seksspeeltjes die minder schadelijke emissies in ons ecosysteem uitstoten.

Als je geïntrigeerd bent maar niet weet waar je de beste seksspeeltjes voor vrouwen kunt vinden die ook milieuvriendelijk zijn, hebben we een lijst samengesteld van biologisch en zelfs eetbaar veganistisch glijmiddel tot glazen dildo’s met warme of koude temperaturen en op de natuur -geïnspireerde vibrators.

9 milieuvriendelijke seksspeeltjes

Kopen omdat: De humorvolle producten van VeganToys zijn niet intimiderend zoals sommige andere dildo’s en vibrators. Ze zijn waterproof en hebben 7 verschillende vibratiestanden. De vibrators zijn gemaakt van medisch siliconen en bevatten geen chemicaliën die jeuk of een branderig gevoel kunnen veroorzaken.

/

Kopen omdat? Deze vibrator beweert de eerste biologisch afbreekbare vibrator ter wereld te zijn – deze is gemaakt van puur op zetmeel gebaseerd bioplastic (wat betekent dat het plastic is gemaakt van hernieuwbare bronnen). Als je je hebt verdiept in hoe je plasticvrij kunt worden, weet je zeker dat deze optie iets voor jou is.

/

Kopen omdat? Deze vibrator is veganistisch en wordt ook geleverd met een veganistisch glijmiddel. Tijd maken voor duurzaamheid is belangrijk – net als tijd maken voor plezier. Kortom, deze is een win-win.

Kopen omdat? Deze kleine goodie is gemaakt op waterbasis om nog maar te zwijgen van het feit dat het 100% natuurlijke ingrediënten bevat en geen vlekken achterlaat. Bovendien is het vrij van kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen en conserveringsmiddelen. Helemaal niet slecht.

/

Kopen omdat? Deze condooms bevatten geen schadelijke stoffen in tegenstelling tot de zaaddodende commerciële condooms. Deze zijn bovendien fair trade én vegan.

/

Kopen omdat? Deze kleine goodie is gemaakt van aloë vera, om nog maar te zwijgen van het feit dat het volledig veganistisch is. Bovendien voedt deze massageolie je huid tijdens het gebruik, moeten we meer zeggen?

/

Kopen omdat? Drie voor de prijs van een. Met dit trainingssetje train en versterk je jouw bekkenbodemspieren op een effectieve en gifvrije manier. De drie kegels verbeteren de gezonde werking van je vagina en de controle over je blaas. Tot slot zijn ook deze accessoires volledig veganistisch.

Kopen omdat? Houden jullie van wat extra spanning tussen de lakens? Dan kunnen deze vegan handboeien misschien wel helpen. De zwarte kunstleren handboeien hebben een zachte padding aan de binnenkant waardoor de vastgebonden partner geen ongemak zal ervaren.

/

Kopen omdat? Deze veganistische gel zorgt voor extra stimulatie bij de vrouw. Breng aan voordat je gemeenschap hebt en de bloedsomloop in je vagina zal gestimuleerd worden.

Lees ook: 7 nieuwe films en series om in juli te kijken op Streamz en Streamz+

Tags: Duurzaamheid, Seksspeeltje, Seksvragen.