Bubbels in lockdown: volg eens een online champagne cursus
© @champagne_officiel

Bubbels in lockdown: volg eens een online champagne cursus

Door Enya Torrez
Leestijd: 1 min

Champagne lovers opgelet! Ben jij ook altijd op zoek naar een nieuw excuus om die champagne fles open te trekken? Wel, wij vonden voor jou het ultieme antwoord, een educatieve champagne cursus.

/

Word de Einstein van Champagne

Het Comité Champagne biedt sinds kort een gratis online cursus aan waar je alles kan leren over het Franse cultureel erfgoed. De cursus is bedoelt voor iedereen met een liefde voor champagne en die het graag beter wil proeven, presenteren of verkopen.

De gratis cursus bestaat uit vier modules die te samen nog geen vijf uur in beslag nemen. Leer met behulp van korte video’s alles over de champagne business, het productieproces en de smaak. Daarbij kan je voor €49 een vijfde module extra krijgen die jou vervolgens een certificaat van voltooiing geeft.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Champagne Official Account 🥂 (@champagne_officiel) op

/

Leer nieuwe skills

Op het einde van de cursus weet je onder andere de etiquette van het serveren en proeven van Champagne, het aanbod en de diversiteit, de verschillende mogelijkheden om Champagne met eten te combineren, de verschillende fases van het productieproces en nog zoveel meer.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Champagne Official Account 🥂 (@champagne_officiel) op

/

Praktisch:

Aanmelden voor de Champagne cursus kan 24/7 via: www.champagne-mooc.com.

De cursussen zijn beschikbaar in het Engels- en Franstalig, met Engelse, Duitse, Chinese, Spaanse, Italiaanse, Japanse en Russische ondertitels. Bovendien is de vierdelige cursus volledig gratis.

Lees meer Marie Claire op: Crush of the day: stuur elkaar eens gepersonaliseerde Neuhaus paaseieren, De nieuwe Netflix documentaire waar iedereen over praat en Lockdown gids: Antwerpse handelaars in de kijker.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: App, Champagne, Cursus, To do.