Lockdown gids: Antwerpse handelaars in de kijker
© @mariemariehome - @lewis.antwerp

Lockdown gids: Antwerpse handelaars in de kijker

Door Enya Torrez
Leestijd: 3 min

Het leven in Het Stad staat momenteel even stil. Onze geliefde modezaken, restaurants en speciaalwinkels hebben de deuren noodgedwongen moeten sluiten. Wij zochten voor jou naar enkele Antwerpse handelaars die op een alternatieve manier nog steeds open zijn.

/

Caffenation

Velen onder ons kunnen door het thuiswerken al eens wat later opstaan, maar die koffie blijft toch nodig. Geeft jouw eigen (zwakke) koffie je niet meer de cafeïne kick die jij nodig hebt, dan kan je nog steeds een vers kopje afhalen bij Caffenation. Een mooie ochtendwandeling en een heerlijke kop koffie, hoeveel beter kan een werkdag beginnen?

Op zoek naar een nieuw merk koffiebonen om jou (zwakke) koffie probleem aan te pakken? Je kan de caffenation koffiebonen gewoon online bestellen. Meer informatie over de openingsuren en lopende acties vind je op caffenation.be.

Caffenation Antwerpen

Caffenation.be

/

Blomster

De lente is in het land. Dat betekent zingende vogels, een heerlijk lentezonnetje en vooral veel bloemen. Haal de lente in huis en bestel eens een boeketje online. Op de Instagram pagina en webshop van Blomster kan je dagelijks een vers boeketje bloemen bestellen. Nog geen stijlvolle vaas voor jouw lente boeket? Geen probleem, dan bestel je die er gewoon bij. Want behalve bloemen vind je hier ook prachtige keramiek, boeken, tuinaccessoires en meer.

Lees ook: Lockdown gids: Leuvense handelaars in de kijker.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Blomster – Jonas Van Avermaet (@blomstershop) op

/

Step by step

Zoek jij nog een Antwerpse winkel waar je naar hartenlust kan shoppen? Step by step levert nu alles uit hun geliefde multi brand store aan jouw quarantainewoning. Al jaar en dag is de winkel van de twee Antwerpse dames, Chantal Rochez en Julie Maryen, een vaste waarde voor de vele fashionista’s van Het Stad. Houd dus de volgende weken de Instagram pagina van Step by Step goed in het oog en scoor jouw volgende it-piece vanuit de zetel.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Chantal Rochez & Julie Marynen (@stepchantaljulie) op

/

Fresh Face Antwerpen

Fresh Face is niet zomaar een schoonheidssalon. Bij Fresh Face word je zodanig in de watten gelegd dat je er nooit meer weg wilt. Behandelingen zijn dan wel stopgezet, maar een gezonde huid heeft elke dag aandacht nodig. Heb je een dringende vraag of nood aan nieuwe huidproducten om stralend de lockdown door te komen, stuur dan even een berichtje via de Instagram pagina en zij zorgen voor de rest.

Lees ook: 8 x duurzame badmode voor een ethisch verantwoorde zomer.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door FRESH FACE Antwerpen (@freshfaceantwerpen) op

/

Hygge kids

Ook de kleinste onder ons verdienen een stijlvolle kledingkast. En laten we eerlijk zijn, kinderkleertjes kopen doen we ook voor ons eigen plezier. De Antwerpse baby- en kinderwinkel Hygge verkoopt kledij die zowel eco-friendly als fashionable zijn. Alle kleding die wordt verkocht zijn gemaakt uit organische of bio materialen, veilig voor de natuur en voor je mini-me.

Gelukkige heeft deze milieu bewuste winkel ook een perfect functionerende webshop waar ze nu 100% op inzetten. Zo kan je de kleertjes gewoon tot aan je voordeur versturen of gratis ophalen in de winkel, op afspraak.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Antwerp Eco Baby Kids Shop 🌎 (@hyggekids.be) op

/

Lewis Antwerp

Mag het al eens wat meer zijn? Een speciale date night thuis gepland met je partner? Neem dan eens een kijkje op het take-away menu van Lewis. Dit Antwerpse restaurant, dat zich omschrijft als puur en ruw, weet elke fijnproever te bekoren. Binnen een straal van 5 kilometer komt het restaurant zijn heerlijke gerechtjes zelf aan je deur afzetten. Woon je wat verder, dan ga je het gewoon even zelf ophalen. Geloof ons maar, het is het meer dan waard.

Lees ook: Vergeet de honeymoon en neem je single vrienden mee op buddymoon.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door LEWIS-ANTWERP (@lewis.antwerp) op

/

Boekhandel ’t Stad Leest

Net zoals al de andere Antwerpse handelaars hier in het lijstje, moest ook de boekhandel ’t Stad Leest onherroepelijk sluiten. Nadat eigenaars Sofie en Wouter zich de vraag stelde hoe zij hun klanten gelukkig kunnen houden, besloot het paar in spoedtempo een webshop uit de grond te stampen. Maar ook via Instagram, Facebook en e-mail kan je boeken blijven bestellen. Alles wat voor 16:00 besteld wordt, zal nog de dag zelf aan huis afgeleverd worden. Als je binnen de Antwerpse ring woont toch. Woon je wat verder dan kan je rekenen op gratis verzending.

Alsof dit nog niet genoeg is, keert mede-eigenares Sofie terug naar haar roots als onthaalmoeder. Zij zal elke dag om 17:00 een Facebook voorleesmoment houden met de leukste kinderboeken voor de aller kleinste. Op zondag geeft mede-eigenaar Wouter dan weer nieuwe leestips via Facebook Live gecombineerd met een kleine virtuele tour door de winkel.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Boekhandel Stad Leest (@boekhandel_stad_leest) op

/

Marie-Marie Home

We geven het misschien niet graag toe, maar nu we meer thuis zitten spenderen we ook meer me-time in ons bed. Daarom kan onze slaap walhalla wel wat meer aandacht gebruiken. En wie kan je daar beter in helpen dan de Antwerpse bad- en bedlinnen winkel Marie-Marie?

Maak het extra gezellig thuis met een knus dekentje in de zetel, ultra zachte handdoeken of heerlijk warme lakens. Hiervoor kan je nu 24/7 terecht op de webshop van Marie-Marie. Nog meer redenen om wat langer in je bed te liggen.

Lees ook: Onze 4 favoriete beauty nieuwkomers van maart.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door MARIE-MARIE (@mariemariehome) op

Lees meer Marie Claire deze maand op: Lees hier gratis het maartnummer van Marie Claire België.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: 't Stad leest, Antwerpen, Blomster, Caffenation, Fresh Face Antwerpen, Hygge kids, Lewis, Marie-Marie, Step by step.