Houseparty: de app voor virtuele spelletjesavonden
© Marie Claire

Houseparty: de app voor virtuele spelletjesavonden

Door Lauren Moens
Leestijd: 1 min

'Hou afstand', 'was uw handen' en 'blijf in uw kot'. We kunnen niet meer tellen hoeveel keer we die drie zinnetjes de laatste dagen gehoord hebben. Het voordeel is dat ze gehoor krijgen en we massaal de strenge regels opvolgen in strijd tegen het Coronavirus. Het grote nadeel is dat we onze vrienden al enkele dagen moeten missen. De app Houseparty brengt soelaas in deze Coronatijden: je kan ermee facetimen én gezelschapsspelletjes spelen!

De eerste dagen was dat thuisblijven onder (lichte) dwang misschien nog leuk: een beetje unwinden en jezelf wat selfcare gunnen, dat mag ook wel eens. Zij die geen zittend gat hebben, zijn misschien al in de lenteschoonmaak gevlogen en sommigen onder ons moeten gewoon verder werken van thuis uit. Maar zeg nu zelf, een beetje sociaal contact zou best wel mogen. Dus bellen en facetimen we allemaal massaal met onze familie en vrienden. Met de app Houseparty kan je meer dan alleen praten met vrienden, je kan er ook een virtuele spelletjesavond mee houden!

Houseparty

Marie Claire

Maar hoe werkt het dan?

Heel simpel, je maakt een account aan, verbindt eventueel je contactenlijst of Facebook met de app en je kan van start gaan. Je vrienden krijgen een melding als je online bent en mensen die online zijn kan je uitnodigen om te facetimen. Let op, je kan maximum met 8 mensen videochatten per chatroom maar je kan wel aan meerdere videochats of spellen tegelijk deelnemen.

houseparty interface

Marie Claire

Je kan vier verschillende spelletjes spelen. Heads Up, het spelletje waarbij jij moet raden wie je bent aan de hand van beschrijvingen die je vrienden je geven. Je kan ook Pictionary spelen, dit spelletje heet Quick Draw op de app. Verder is er nog Chips and Guac, een kaartspelletje en als je graag quizzt over verschillende onderwerpen, is Trivia ongetwijfeld iets voor jou.

Tip: als al je vrienden aanwezig zijn in de chatroom, kan je die room best vergrendelen. Anders kunnen er vrienden van de deelnemers ongevraagd deelnemen aan de videochat. De app is beschikbaar voor iOS, Android, MACos en Chrome. Download hem hier.

Houseparty-game

Marie Claire

Zijn je vrienden even niet online? Geen nood, wij hebben nog wel een paar leuke bezigheden voor tijdens de lockdown. Lees een van deze erotische boeken, shop je te pletter online en vergeet vooral niet regelmatig te bewegen. Is je favoriete gym gesloten en weet je ondertussen al hoeveel bomen er in het park vlakbij je huis staan? Waag je dan aan een van deze at home workouts.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >