Crush of the day: NOUS, ethisch, kleurrijk en Belgisch
© Pers

Crush of the day: NOUS, ethisch, kleurrijk en Belgisch

Door Lauren Moens
Leestijd: 1 min

Word je van dat binnen zitten ook niet al te blij? Verlang jij naar het moment waarop we terug terrasjes zullen mogen doen met onze vriendinnen? Ondertussen kan je wel al je humeur boosten door de nieuwe collectie van NOUS in huis te halen. Vrolijke kleuren, leuke prints en zomerse stofjes? Yes please!

NOUS is het Franse woord voor ‘wij’. In dit geval zijn ‘wij’ Geoffrey Gillon en Lore Heyman, twee Belgische ondernemers met een voorliefde voor kwalitatieve stoffen en authentieke ambacht. Zij kwamen in 2015 in contact met een Indiase fabrikant die gebruik maakt van oude verf-, weef- en borduurtechieken. Geoffrey en Lore waren hier zo enthousiast over dat ze een trip naar Indië ondernamen. Niet veel later brachten ze hun eerste collectie gemaakt uit handgeweven en -gekleurde zijde uit.

/

Indiase ambacht, Belgische mode met een geweten

NOUS houdt die oude, Indiase technieken van verven, weven en borduren in stand. Zo maken ze regelmatig gebruik van Shibori, een verftechniek waarbij stofjes gevouwen, afgebonden of vastgenaaid worden, zodat de de kleurstof bepaalde delen van de stof niet kan bereiken. Door bepaalde delen van de kledingstukken te ‘blokkeren’ voor de kleurstof laat deze verftechniek toe om unieke kleur- en patrooneffecten te creëren. Geen enkel NOUS-item is dus 100% hetzelfde.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door NOUS (@nous_antwerp) op

Het merk blijft trouw aan de tradities en talenten van hun werknemers. De productie van NOUS gebeurt namelijk voor het merendeel in Indië. Dat verklaart dus het gebruik van de typisch Indiase technieken. Het label werkt er samen met kleine ateliers waar de werknemers de kleding in eerlijke en duurzame omstandigheden produceren.

/

Enter: summer vibes

De nieuwe NOUS-collectie bestaat uit 32 stuks, waaronder blouses, T-shirt, broeken en jurken. Verwacht je aan een prachtig samenspel van originele materialen, kleuren en prints. De one of a kind items zijn gemaakt uit kostbare stoffen zoals habotai zijde, linen, viscose en katoenzijde. Terwijl de combinatie van frisse, felle kleuren als geel, roze, groen en blauw te combineren met dusty kleuren als nude, roest en grijs de stuks extra karakter geven, verzekeren de donkere kleuren indigo, charcoal en zwart  een continuïteit voor eerdere én komende collecties.

Om de nieuwe collectie te shoppen kan je in België onder andere terecht in Princess in Antwerpen, Exception in Brussel, Twiggy in Gent en V&V in Bonheiden. Voor een NOUS-item betaal je tussen de 250 en 400 euro.

Met alle Corona-gekte kan je voorlopig natuurlijk niet gaan shoppen, maar hier kan je de nieuwe collectie al online verkrijgen!

Lees ook: S.O.S. outfit inspo: 5 outfits om stijlvol thuis te werken en Xandres atelier doet mee, mondmaskers a volonté.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Belgische mode, NOUS.