Het Belgische modehuis Delvaux opent een webshop
© Instagram @Delvaux

Het Belgische modehuis Delvaux opent een webshop

Door Enya Torrez
Leestijd: 1 min

De Belgische lederwarenfabrikant Delvaux heeft sinds vandaag een eigen webshop. Quarantaine shoppen heeft zonet een heel nieuwe invulling gekregen.

/

Van Belgische bodem

Delvaux is het oudste lederhuis ter wereld, zelfs een jaartje ouder dan België zelf. Tot nu kon je de beroemde handtassen en accessoires van het merk slechts schaars aankopen via het internet, maar daar komt nu verandering in.

Wegens de huidige gezondheidscrisis was het Belgische lederhuis genoodzaakt al zijn Europese en Noord-Amerikaanse winkels te sluiten. In tussentijd ging het gehele persoon gezamenlijk in lockdown in Brussel, en daar hebben ze niet stilgezeten. Vanaf vrijdag 17 april komt het merk namelijk met een webshop.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Delvaux (@delvaux) op

/

Delvaux selecteert

Op de webshop zal je een selectie van nieuwe miniatuur tassen kunnen aankopen. Allemaal toegewijd aan steden waar Delvaux een flagship heeft gevestigd. Brussel, Londen, New York, Hong Kong en sinds kort ook Italië zullen aan bod komen.

Twintig procent van de winst die het handtassenmerk zal maken met hun webshop zal aan de Wereld Gezondheidsorganisatie geschonken worden. Uit solidariteit voor de gezondheidszorg en zo een steentje bij te dragen aan het wereldwijde gevecht tegen COVID-19.

Delvaux webshop

Delvaux.com

Onmiddellijk na de show in Parijs voor het ready-to-wear seizoen afgelopen maart gingen CEO Marco Probst en artistieke directeur Christina Zeller in een 15-daagse quarantaine in Brussel. Die ondertussen als verlengd is tot 7 weken.

Voor het duo kwam die quarantaine op een relatief goed moment. Volgens Probst is het een uitgelezen moment om versneld een nieuwe digitale richting uit te gaan. De situatie is voor zo’n groot overgansproject zeer gunstig. Al zal het business gewijs nog steeds een heel moeilijk jaar worden.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Delvaux, E-commerce, Webshop.