Crush of the day: de Helder x Tiany Kiriloff capsulecollectie
© Pers

Crush of the day: de Helder x Tiany Kiriloff capsulecollectie

Door Enya Torrez
Leestijd: 1 min

Dat Tiany Kiriloff gepassioneerd is door duurzame mode van eigen bodem steekt ze niet onder stoelen of banken. En dat is ook het Antwerpse modemerk Helder niet ontgaan. De twee sloegen de handen in elkaar en lanceren begin juni een capsulecollectie zomerjurken die werkelijk to die for zijn.

/

Helder

Het Antwerpse modemerk Helder werd in 2016 opgericht door Ramona Stoica. Net zoals Tiany Kiriloff is de Roemeens-Belgische ontwerpster een fervente vertegenwoordigster voor duurzaamheid. Dit zien we terug in de keuze voor biologische of duurzame stoffen bij het creëren van nieuwe collecties. Daarbij zijn de collecties van Helder telkens kleinschalig en Europees geproduceerd. Maar voor één ding weigert Ramona in te boeten, dat is de creativiteit van haar designs. Met eigen prints en eigenzinnige snits wordt er altijd weer een eigentijdse collectie neergezet voor verschillende types vrouwen.

Tiany Kiriloff en Ramona Stoica

Pers

/

Tiany Kiriloff x Helder

Beide power vrouwen zijn al van het prille begin grote inspiratiebronnen voor elkaar. Daarom was het niet meer dan logisch dat Tiany Kiriloff en Helder de handen in elkaar zouden slaan. Tiany en Ramona kozen voor patchwork als basis van de collectie. Dit betekent dat verschillende stoffen en kleuren worden gecombineerd in wat prachtige jurken zijn geworden. Op die manier kon Ramona, net zoals bij vorige collecties, werken met stofoverschotten.

Tiany Kiriloff Helder

Pers

In het totaal werden er zo’n 20 kleedjes gemaakt, allemaal met verschillende combinaties. Elke jurk draagt een uniek nummer, wat de collectie een echte exclusiviteit toekent. En alsof de jurken zelf nog niet bijzonder genoeg waren, werden ze ook stuk voor stuk in België ontwikkeld en geproduceerd.

Mijn hartje klopt al langer voor alles wat Belgische mode is en al een tijd wil ik dit belangrijk onderdeel van mijn leven sustainable maken… Met helder komt er een begin aan mijn ambitie om dit ideaal waar te maken… Slow, feminine en duurzame fashion.
– Tiany Kiriloff

Ontdek hieronder nog meer beelden van de aankomende capsulecollectie van Helder met Belgische modekoningin Tiany Kiriloff. De collectie is vanaf begin juni beschikbaar op www.helderantwerp.com.

Lees meer Marie Claire op: Crush of the day: Birkenstock x Proenza Schouler is de colab van de lente, Microtrend: de statement mouw, go big or go home en Crush of the day: Hermine Hold, haaraccessoires die ons hart doen sneller slaan.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Capsulecollectie, Helder, Tiany Kiriloff, Zomerjurken.