Van zachte aardetinten tot hippe accenten: Raf Simons ontwerpt nieuwe stoffen voor Kvadrat
© Raf Simons x Kvadrat

Van zachte aardetinten tot hippe accenten: Raf Simons ontwerpt nieuwe stoffen voor Kvadrat

Door Lieselot Luykx
Leestijd: 1 min

Raf Simons kwam eerder dit jaar met het heuglijke nieuws dat hij creatief directeur werd voor het luxueuze modehuis Prada. Nu, een aantal maanden later, presenteert de Belgische ontwerper zijn nieuwe stoffen voor Kvadrat.

Sinds 2014 onderhouden Raf Simons en de Deense textielfabrikant Kvadrat een naadloze samenwerking. Met zijn 7e collectie van stoffen en accessoires toont hij alweer zijn uitstekende flair voor textiel … Een geslaagde combinatie van technische bekwaamheid en mode-esthetiek. Voor stoffen liefhebbers een ware streling voor het oog. Kijk even mee! 

/

Trendanalyse

Voor zijn nieuwe ontwerpen haalde hij inspiratie uit de wereld van de haute couture. Perzische lamsvacht, wol, linnen en viscose worden gebruikt om geweven stoffen te maken met sterk gestructureerde, maar toch zachte oppervlakken. Benieuwd naar het kleurenpallet? Van wit antiek tot zacht beige, mintgroen, kastanjebruin en pittig geel. 

Ik wilde dit jaar experimenteren met nieuwe geweven versies gemaakt met traditionele materialen en technieken die worden gebruikt in haute couture, zoals bont en breisels – Simons

 

Het resultaat mag er wezen: twee nieuwe meubelstoffen (Helia en Silas) én een uitbreiding van drie kussens in de bestaande accessoire collectie. De kussens zijn nu ook verkrijgbaar in de nieuwe meubelstof, Silas.

Kvadrat, opgericht in 1968, heeft een hele geschiedenis in het samenwerken met ontwerpers. Hierdoor stelt het hen in staat om telkens innovatief textiel en producten te creëren. Het bedrijf lanceerde onlangs zijn Maya- en Jaali stoffen, ontworpen door de Londense studio Doshi Levien, en werkte samen met Ronan en Erwan Bouroullec aan een rolgordijn dat het energieverbruik van een gebouw kan verminderen. 

Vond je dit een interessant artikel? Lees dan ook – Belgische hedendaagse kunstenaars om te volgen op Instagram

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Belgische ontwerper, Deens, Kvadrat, Raf simons, Textiel, Trends.