De 14 beste 2000 films om nu te kijken
© Pinterest

De 14 beste 2000 films om nu te kijken

Door Enya Torrez
Leestijd: 5 min

Of je nu een hopeloze romanticus bent of niet, in de jaren 2000 zijn enkele van beste films ooit gemaakt. Nu het zonnetje zich enkele dagen verstopt, is het tijd om alle films op deze lijst af te vinken. Van een throwback gesproken.

/

Mean girls (2004)

Mean Girls The Movie

Pinterest

‘Mean Girls’ werd geschreven door de hilarische actrice Tina Fey. De film is sinds 2004 uitgegroeid tot een 2000 pop cultuur fenomeen. Voor de weinigen die niet weten over wat de film gaat, het is heel simpel. Cady Heron, het nieuwe meisje van de school, wordt opgenomen in de groep ‘The Plastics’. Ja, die naam zegt eigenlijk al genoeg.  Alles gaat goed totdat Cady een oogje krijgt op het vriendje van Regina George, de leider van de groep. En zoals dat altijd is met middelbare school drama’s, gaat hier veel chaos mee gepaard.

/

The Notebook (2004)

The notebook

Pinterest

Nog een film uit 2004 is The Notebook. Voor deze film dienen we slechts één waarschuwing te geven en dat is: heb voldoende zakdoekjes bij de hand. Het verhaal van Allie en Noah houdt je niet ongeroerd. In de verfilming van dit Nicholas Sparks roman wordt de arme arbeider Noah verliefd op de superrijke Allie. In het oude Charleston is dit reden genoeg om er een hartverscheurend liefdesverhaal van te maken. Misschien herken jij de actrice die Allie speelt, Rachel McAdams, nog van de vorige film in dit lijstje? En dat Ryan Gosling de rol van Noah vertolkt is slecht een ultra dikke bonus voor ons als kijker.

/

Almost Famous (2000)

Almost Famous

Pinterest

Almost Famous volgt het verhaal van rock-journaliste Penny Lane. Al zeer jong krijgt zij de kans om een up-and-comming rockband te volgen op hun tour en hierover te schrijven voor de Rolling Stonen. WOW! Wat lijkt op een droom die in werkelijkheid nooit zou uitkomen, is deze film anders wel gebaseerd op het leven van Cameron Crowe. Na het zien van deze 2000 film ben je voor altijd jaloers.

/

Devil Wears Prada (2006)

The Devil Wears Prada

Pinterest

Moeten we hier zelfs nog uitleg bij schrijven? Deze film staat bovenaan bij iedereen die ooit in de mode wou werken. Andy Sachs is zonet afgestudeerd als journaliste en hoopt een grote schijfster bij de New York Times te worden. Al lijkt dat niet zo makkelijk te zijn. Uiteindelijk wordt ze de tweede assistent van de hoofdredactrice Miranda Presley van Runway magazine. Een positie waar vele anderen een moord voor zouden doen. Al snel ondervindt Andy dat je veel lef nodig hebt en opofferingen moet maken als ze ooit verder wil geraken.

/

The departed (2006)

The departed film

Pinterest

Behalve dat deze film onze twee favoriete acteurs bevat, Leonardo Dicaprio en Matt Damon, is het verhaal op zich al overtuigend genoeg. Een undercover politieagent probeert zich te infiltreren in een van de grootste mafia bendes van Zuid-Boston. Tegelijkertijd is er een ander bendelid dat undercover al het reilen en zeilen rapporteert aan het politie departement. Er staat veel op het spel en niemand wil betrapt worden. Hoe zal dit aflopen?

/

Pride & Prejudice (2005)

Pride & Perjudice 2005

Pinterest

Dit fascinerende liefdesverhaal van Jane Austen werd al vele keren verfilmd, maar onze favoriete versie is en blijft die van 2005. Het oogcontact tussen Elizabeth Bennet (Keira Knightley) en Mr. Darcy (Matthew McFayden) is zo sexy dat zelfs onze knieën zwikken. Beiden zijn afkomstig van twee totaal verschillende sociale klasse en lijken elkaar eerst te verafschuwen. Maar wanneer het duo hun ego opzij zetten, blijken ze meer voor elkaar te voelen dan ze dachten.

/

Love and basketball (2000)

Love & basketball film

Pinterest

Twee basketbal liefhebbende buren zijn altijd al verbonden geweest met elkaar. Wanneer ze beiden toegelaten worden aan USC om basketball te spelen aan de universiteit, ontdekken ze gevoelens waarvan ze niet wisten deze te hebben voor elkaar. Hun carrière kent een vliegende start, maar het ultieme punt blijven ze missen: zich binden aan een leven met elkaar.

/

Napoleon Dynamite (2004)

Napoleon Dynamite Films

Pinterest

De niet zo populaire tiener Napoleon Dynamite (Jon Heder) beslist om de nieuwe leerling op school, Pedro (Efren Ramirez), te helpen om klaspresident te worden. Hiervoor moeten ze het echter opnemen tegen de populaire Summer Wheatly (Haylie Duff). De personages in deze film zijn zo geniaal uitgewerkt dat het geen wonder is dat honderde amerikanen zich elk jaar als Napoleon en Pedro verkleden voor Halloween.

/

Brokeback Mountain (2005)

Brokeback Mountain Film

Pinterest

Grote fan van de recente film ‘Call me by your name‘? Kijk dan zeker eens naar de LGBT-films der LGTB-films, brokeback mountain. Dit oscar-winnend liefdesverhaal volgt twee mannelijke cowboys gespeeld door Heath Ledger en Jake Gyllenhaal. Het maakt niet uit hoevaak je deze film al gezien hebt, elke keer opnieuw rolt er een traantje over jouw wang.

/

Legally Blonde (2001)

Legally Blonde film

Pinterest

Wanneer je vriendje je dumpt omdat je te ‘blond’ bent en vlucht naar Harvard Law School, dan is er maar één oplossing. Je gaat zelf lesvolgen op diezelfde universiteit in diezelfde studierichting en toont waar je echt van gemaakt ben. Elle Woods (Reese Witherspoon) ontdekt al snel dat ze meer dan gewoonlijk zal moeten doen om op te vallen en haar vriendje terug te winnen. En, wilt ze hem eigenlijk nog terug?

/

Bridget Jones Diary (2001)

Bridget Jones Diary Film

Pinterest

Bridget Jones start het nieuwe jaar zoals vele onder ons wel eens proberen, met een nieuw dagboek, het afzweren van mannen en haar slechte (eet) gewoontes. Maar het zou het leven niet zijn als ze net op dat moment toch geen twee aantrekkelijke mannen leert kennen die om haar aandacht vechten. Letterlijk… Bridget moet snel beslissen wie van de twee mannen verliefd is op de échte Bridget Jones. Hiervoor moet ze diep graven naar haar zelf-liefde waarvan ze weet die te hebben. En als dit jou nog niet heeft overtuigd, laten we jou dan even herinneren aan de prachtige haarbos en het Britse charme van Hugh Grant?

/

Mr and Mrs Smith (2005)

Mr and Mrs Smith

Pinterest

Wat zouden de nillies zijn zonder een film waar zowel Brad Pitt als Angelina Jolie samen acteren? Juist, de jaren ’10. Deze film gaat over een getrouwd koppel (met belachelijk goede genen) die niet weten dat de andere een hoog getrainde sluipmoordenaar is. Vervolgens worden ze door concurrerende bureaus ingehuurd om elkaar te vermoorden. Als dat maar goed komt…

/

Mamma Mia (2008)

Mamma Mia film

Pinterest

Een van de beste musical films ooit gemaakt, mag zeker en vast niet ontbreken in dit lijstje. Sophie (Amanda Seyfried) stapt weldra in het huwelijksbootje maar weet nog steeds niet wie haar biologische vader is. Haar moeder (Meryl Streep) weigert dan ook te antwoorden op haar grote vraag. In de plaats van alleen naar het altaar te lopen, nodigt Sophie drie ex-partners van haar moeder uit die een voor een haar vader kunnen zijn. Normaal toch?

/

Paranormal Activity (2007)

Paranormal Activity

Marieclaire.com

Brrrr, van deze film krijg je de rillingen. Wanneer een koppel naar hun nieuwe thuis verhuist, gelooft een van beide dat het huis spookt. Om te bewijzen dat dit niet het geval is, installeren ze verborgen camera’s om een gehele nacht te filmen. Nu blijkt het huis toch niet zo onschuldig te zijn…

Lees meer Marie Claire op: 5 heerlijke quarantaine versnaperingen om jezelf mee te verwennen, Dit waren de populairste films en series van 2019 en Zelfs Anna Wintour geeft toe aan het comfort van joggers.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: 2000, Film marathon, Films.