Dit waren de populairste films en series van 2019
© HBO

Dit waren de populairste films en series van 2019

Leestijd: 1 min

Telenet maakte een jaaroverzicht van best scorende Telenet Play en Play More titels. Nederland won het Eurovisie Songfestival, de Klimaatjongeren bepaalden onze voorpagina’s en “OK Boomer” werd op de valreep de catchphrase van het jaar. Maar welke series en films werden het meest besproken tijdens de koffiepauzes van 2019?

Ons TV-dieet bleek de afgelopen twaalf maanden vooral gepeperd met draken, exploderende kernreactoren en (nieuwe) Vlaamse klassiekers.

Lees ook: Van The Sopranos tot True Blood: 6 BV’s over hun lievelingsserie. 

/

Game of Thrones, Chernobyl en Geub best bekeken titels van 2019

Het zal waarschijnlijk niemand nog verrassen: op vlak van series keken we in 2019 massaal naar Game of Thrones, de fantasy-reeks die dit jaar zijn laatste seizoen op ons afvuurde. Deze serie staat in de kijkcijfers dan ook met stip op nummer één. Opvallender is het succes van de nummer twee in de rij, Chernobyl. De politiek geladen serie over de ontplofte kernreactor in Oekraïne is niet bepaald wat je verwacht van de typische kaskraker, maar werd toch met enthousiasme onthaald door reviewers én het publiek.

Chernobyl werd door de kijkers dan ook prompt bekroond met de hoogste IMDb score die een tv-reeks ooit kreeg. De top drie wordt vervolledigd door een Vlaamse titel, Geub: de komische fictiereeks rond de midlife-perikelen van Philippe Geubbels. Wat filmtitels betreft keek de Vlaming op Telenet Play en Play More in 2019 het vaakst naar Niet Schieten, F.C. De Kampioenen 3: Forever en De Leeuwenkoning (1994). Die laatste is de enige “oudere” titel in het lijstje, en kende wellicht een heropleving omdat de Disney remake eerder dit jaar in de bioscoop kwam.

Lees ook: Telenet laat abonnees snuffelen in archiefkast van Woestijnvis.

/

Top 3 series

1. Game of Thrones

2. Chernobyl

3. Geub

Top 3 films

1. Niet schieten

2 F.C. De Kampioenen 3

3. De Leeuwenkoning

/

De kalender van 2019 in serie-titels

Als we inzoomen op de de maandelijkse kijkcijfers, zien we dat de Vlaming bijna elke maand een nieuwe favoriete serie ontdekte. In januari stemden de kijkers massaal af op jongerenserie D5R, in februari was The Pier (van de makers van Casa De Papel) een echte hype. In maart, april en mei heerste Game of Thrones over de klassementen, en in juni topte Chernobyl de charts.

Doe de test: Welk Big Little Lies-personage ben jij? 

Vervolgens haakte de Vlaming in juli in op het kwaliteitsdrama van Big Little Lies’ seizoen twee, en augustus stond in het thema van het Young Adult drama Euphoria. De herfst werd ingezet met massale aandacht voor het derde en laatste seizoen van The Deuce, in oktober ontdekte de kijker de nieuwe, politiek geladen superhelden reeks Watchmen. In november was er dan weer vooral aandacht voor scifi-reeks War of the Worlds – de Europese productie met Vlaamse regisseur Gilles Coulier.

Telenet

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Chernobyl, HBO, Play More, Series, Telenet.