De 7 interieurstijlen van 2021
© @maison_de_sable

De 7 interieurstijlen van 2021

Door Esther Marneffe
Leestijd: 2 min

Ons interieur speelt een grote rol in ons leven. En ookal heeft iedere woonkamer in principe een andere stijl, toch kan je ze indelen in een aantal grotere stromingen. Hieronder verzamelen we de 9 interieurstijlen die in 2021 hoogtij vieren.

/

1. Scandinavisch

De klassieke minimalistische Scandinavische interieurs zijn al lang in trek. Ze vertrekken van een neutraal kleurenpalet en natuurlijke materialen. In Scandinavische landen zelf wijkt men ondertussen steeds vaker af van het witte-beige kleurenpalet, maar de stijl viert nog steeds hoogtij in menig interieur in de rest van de wereld.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door BANDA (@banda.property)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Alyssa Kapito (@alyssakapitointeriors)

/

2. Mid-century modern

Mid-century modern is een interieurstijl die pas sinds kort in de opgang is. Het midden van de 20ste eeuw werd getypeerd door een erg uitgesproken stijl met veel warme houttinten, denk aan de jaren ’60 en ’70. Waar je vroeger alleen vintage interieurs terugvond in oude films, kan het in 2021 dus ook in je huiskamer.

/

3. Geometrisch

Dit is niet meteen een stijl op zich. Geometrische elementen kunnen aan veel verschillende interieurstijlen toegevoegd worden. Ze worden in ieder geval steeds populairder. Uitgesproken vormen geven een unieke draai aan het volledige interieur. Laat scherpe hoeken botsen met cirkels en rondingen voor het ultieme effect.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kelly Wearstler (@kellywearstler)

/

4. Urban modern

Urban modern is afkomstig van de grote steden. Alle stijlen en vormen worden gecombineerd in de stad en dat is ook het geval in deze interieurstijl. Vaak wordt minimalisme gecombineerd met geometrische elementen en een tikkeltje extravagantie. Een combinatie van stoere en vintage meubelen en veel planten typeert deze stijl. Hieronder combineert men bijvoorbeeld het minimalistische en het landelijke met een toets mid-century modern.

/

5. Japandi

Japandi is gloednieuw op de markt van interieurtrends. Deze stijl combineert de Scandinavische woonstijl met Japanse elementen. Natuurlijke materialen staan voorop. Japandi is net zoals het Scandinavische minimalistisch en erg clean. Het grootste verschil zit in het kleurenpalet. Waar de Scandinavische stijl in één algemene toon blijft en kleuren kiest die bij elkaar aansluiten, staat Japandi voor contrast. Dat uit zich vooral in donkere houttinten, afgewerkt met zwarte elementen.

/

6. Landelijk

Landelijk wonen is alles behalve nieuw, maar sinds kort is er een nieuwe twist aan de stijl. Een landelijk interieur wordt tegenwoordig zo minimalistisch mogelijk ingevuld. Veel hout en natuurlijke elementen stelen de aandacht, van parketvloeren tot houten balken op het plafond. Dit wordt geaccentueerd door zo weinig mogelijk afleiding. Voor overtollige meubels en rommel moet je dus op zoek naar een andere opslagplaats.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ashley Stark Kenner (@ashleytstark)

/

7. Speels

Een speels interieur mixt kleuren, patronen en materialen. Niet om het zo bont mogelijk te maken, maar wel zo vrolijk en, je hoort het al, speels mogelijk. Unieke kunstwerken staan hier ook op z’n plaats. Of ga nog een stapje verder en ga voor meubels die op zich al kunst zijn.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Superhouse (@super___house)

Vond je dit interessant? Lees dan ook: Binnenkijken in het extravagante huis van modefotograaf Armin Morbach in HamburgHier vind je betaalbare kunst voor in huisKan een lamp die een zonsondergang nabootst, helpen om beter te slapen?

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Inspiratie, Interieur, Interieurstijlen.