Editor’s Pick: Ottolenghi x Serax
© Ottolenghi en Serax

Editor’s Pick: Ottolenghi x Serax

Leestijd: 1 min

De wereld is een winkel, zo is dat. Maar af en toe zien we een item(s) dat écht de moeite is, zo'n musthave die je niet meer uit je hoofd kan zetten. De Editor's Pick...

Ottolenghi deed ons weer verliefd worden op groenten en liet ons massaal kennismaken met de Midden-Oosterse keuken via zijn populaire kookboeken als Simpel en Flavour. Nu komt hij met zijn eerste serviescollectie in samenwerking met het Belgische merk Serax en kunstenaar Ivo Bisignano. FEAST bestaat uit maar liefst honderd verschillende stuks.

Yotam Ottolenghi: “Doordat we samenwerkten met Ivo, wisten we dat de collectie een wirwar van kleuren zou vertonen. Een duidelijke knipoog naar het eten dat we opdienen, dat steeds bestaat uit meerdere lagen en sterke contrasten. Intensiteit en uitbundigheid zijn een rode draad in zowel mijn gerechten en recepten als in het werk van Ivo.”

Ottolenghi x Serax

Ottolenghi x Serax

“Mijn favoriete stuks uit de collectie zijn de grote serveerschalen: alleen al door hun grootte onderscheiden ze zich, en ze zijn ideaal om onze salades in op te dienen. Als ik er slechts één mocht kiezen, zou het de turquoise schotel met een motief van gouden pepers zijn. We hebben wel vijf experimenten opgezet voordat we de perfecte kleurschakering vonden, die zowel geluk als kalmte uitstraalt.”

Ottolenghi x Serax

De verschillende grootte van de borden, de opvallende kleuren en de verschillende patronen zorgen allemaal voor dat typische Ottolenghi-gevoel van ‘uitbundige eenvoud’. “We hebben geprobeerd om het Ottolenghi-verhaal met voorwerpen te vertellen. Het is een verhaal van de spanning tussen het aardse en het verhevene, tussen passie en verfijning, traditie en vernieuwing. Uitgesproken tegenstellingen die in een dynamische harmonie hand in hand gaan”, vertelt Ottolenghi. “Deze collectie is een samenwerking die gedreven wordt door kameraadschap en het delen van met liefde bereide gerechten rond een prachtig gedekte tafel. We hopen dat u er evenveel als ons van geniet.”

Prijzen variëren tussen € 6,50 voor het bestek en € 199 voor de grote serveerschaal. Meer info en verkooppunten vind je op de website.

Vond je dit interessant? Lees dan ook: Shopping: fris je terras op voor de zomer, Hier tik je in België een vintage designertas op de kop en 7 nieuwe hotspots voor beautyliefhebbers in België.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Deco, Editor's pick, Ottolenghi, Serax.